Champagneführern

Intriger och mord bland franska vinslott i den första delen av Kåre Halldéns serie "Wine crime".

En sällskapsresa från Sverige besöker vingårdar i Champagne-distriktet i Frankrike. Deltagaren Harald Poppe blir vittne till ett mord och därmed ofrivilligt indragen i en serie händelser, som verkar kunna härledas till ett kommande arvsskifte i ett berömt vinslott.

Resolut antihjälte

Den sympatiske men lätt förvirrade antihjälten Harald tvekar inte att kasta sig in i händelsernas centrum. Tillsammans med mordoffrets barnbarn, den vackra Isabelle, bedrivs privatspaning i slott, koja och i vindlande vinkällare.

Poliser, gangsters och mäktiga ekonomiska intressen gör allt för att mordets egentliga orsaker ska förbli dolda, men Harald och Isabelle har inga planer på att avbryta sitt detektivarbete.

En historia som håller

Det här är en sympatisk och lättläst pusseldeckare, som utspelar sig i en exotisk miljö bland franska vinslott. Berättarrösten är behaglig och genomtänkt, och historien håller ända fram till slutet.

Berättelsen har ett intressant persongalleri och de gestaltas på ett rimligt och trovärdigt sätt, vilket gör berättelsen till en riktig bladvändare!

Fler delar planerade

Kåre Halldén har under lång tid intresserat sig för vin och vinframställning och har gett ut fackböcker om champagne. Han har med sin hjälte Harald Poppe skapat en ny och intressant figur i den svenska deckarutgivningen. Serien wine-crime kommer att följas av flera delar.
 

En röd hjältinnas död

Av: Qiu, Xiaolong Tipsat av: Carina Lillkvist

En kvinnokropp hittas i en av Shanghais kanaler. Den tillhör en mönsterarbetare som har dött under mystiska omständigheter. Kriminalkommissarie Chen Cao blir engagerad i fallet.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Mats Enarsson den 6 september 2012