Chainsaw man: Dog and chainsaw

Första boken i en unik actionmanga med massor av mörk humor och ett oväntat djup. En positiv överraskning, tycker vår tipsare.

I en tuff värld där djävlar kan attackera när som helst, är tonårskillen Denji djupt skuldsatt sedan barndomen. Tillsammans med den hundliknande motorsågsdjävulen Pochita försörjer han sig som djävulsutrotare.

Nya krafter leder till ett ultimatum

När Denji blir förråd av sin uppdragsgivare offrar Pochita sig själv för att rädda hans liv. Pochita smälter ihop med Denji, och ger honom motorsågskrafter. Om Denji drar i snöret som sticker ut från hans bröst spricker motorsågar ut från hans panna och händer.

Blodbadet som följer när Denji hämnas på sin uppdragsgivare drar till sig den mystiska Makima. Hon ger honom ett ultimatum - avrättas på direkten eller arbeta för henne och den statliga organisation hon tillhör. Denji väljer att följa med Makima.

Oväntat varmhjärtad trots splatter

Den här actionserien är minst sagt blodig, och inget för den känsliga. Samtidigt innehåller den massor av mörk humor och en hel del hjärta. Relationen mellan Denji och Pochita är underbart fin och kärleksfull. Det är också fascinerande att följa Denjis attityd till livet, i en värld som bara behandlat honom illa.

Jag blev positivt överraskad av den här första delen. Visserligen har serien fått bra kritik men konceptet kändes så absurt - jag trodde inte jag skulle tycka om den så värst mycket. Istället blev jag som fastnaglad i berättelsen, och kan knappt vänta tills jag får nästa del i min hand.

Serien om Chainsaw man

 1. Chainsaw manbuddy stories

  Av: Fujimoto, Tatsuki
  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2023
  Klassifikation: Engelsk skönlitteratur
  Finns som: Bok
Visa fler