Casino

När pappas pengar försvinner blir den roliga, snälla au-pairen Andrea misstänkt. Signe tror inte alls på att hon är tjuven.

Av: Lidbeck, Petter
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2020
Låna

Signe har flyttat till London och bor nu hos sin pappa och hans nya familj. Hennes kusin Elsa ska hälsa på och vara där en vecka.

Jobbigt med pappas nya fru

Signe är inte som andra. Hon är världens smartaste och lägger märke till sådant andra inte ser. Däremot har hon svårt att umgås med och förstå andra människor. Hon har svårt med kompisar i skolan men särskilt svårt har hon det med pappas nya fru Britt.

Plötsligt visar det sig att det försvinner pengar från pappas konton. Han har flera konton som ett efter ett blir helt tömda på pengar. När Andrea, som är aupair i familjen, blir misstänkt för stölderna är katastrofen nära.

Inte Andrea

Signe och Elsa vill inte tro att snälla, roliga, bästa Andrea kunnat göra något sådant. Signe kan inte heller tänka sig att bo i London utan henne.

Det är här den andra, fristående boken deckarboken om kusinerna Signe och Elsa.

Läs mer om första boken

  1. Festen

    Av: Lidbeck, Petter Tipsat av: Annika Edlund

    På väg hem från festen blir en av gästerna ihjälkörd. En olycka tror alla, men inte Signe. Hon ser andra tecken och börjar lägga ihop sina iakttagelser.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Elisabet Pettersson den 9 september 2020