Bygg en förmögenhet

Hjälp och inspiration för den som vill komma igång med ett sparande för sitt barns eller sin egen skull.

Joel Bladh har skrivit en bok som ska inspirera och hjälpa småbarnsföräldrar över tröskeln till att börja spara och påbörja skapandet av en ekonomisk trygghet för familjen. Författaren är själv småbarnspappa och delar med sig av egna erfarenheter och aha-upplevelser. 

Grundläggande råd

Grundläggande råd ges för den som har en vilja att börja spara, oavsett om det gäller till barnen, pensionen eller för att bygga en buffert till familjen. Författaren går sakligt och noggrant igenom olika sparformers för- och nackdelar, för att sedan gå in på en grundläggande genomgång av hur aktiemarknaden fungerar och hur familjen bäst kan investera sina pengar för en långsiktig utdelning. Sist presenteras råd kring pensionssparandet, och om vi ens bör välja ett privat pensionssparande överhuvudtaget.

Boken är saklig, konkret och inspirerande och fungerar säkerligen inte enbart för småbarnsfamiljer, utan för alla som behöver den där kicken att komma igång. Budskapet är tydligt: det är bättre att spara lite än inget alls, och det är aldrig för sent att börja spara.

Fler tips

 1. Aktiedrottning

  Av: Löwengrip, Isabella Tipsat av: Jenny Sandells

  En bok om hur det fungerar att investera i aktier. Roligt och inspirerande om ett ämne som kan verka komplicerat vid första anblicken.

 2. Jag har inte råd

  Av: Stenberg, Marcus Tipsat av: Jenny Sandells

  En intressant skildring av hur det kan vara att inte ha råd att shoppa i vårt konsumtionssamhälle.

 3. Kulor, cash och kosing

  Av: Andersson, Mathias Tipsat av: Helen Forsberg

  Om du tycker att pengar och ekonomi är det tråkigaste som finns så är det här boken för dig. På ett enkelt och överskådligt sätt går författarna igenom små enkla sätt för att få koll på vardagsekonomin.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Engström den 15 april 2019