Brandkårsmysteriet

Mitt i det sköna sommarlovet dras Lasse och Maja in i ett knepigt fall. Flera bränder har skett på senare tid och samtidigt har saker blivit stulna. Detektivbyrån måste lösa sitt 23:e fall.

Lasse och Maja håller på att städa sitt deckarkontor. De pratar om bränderna som har varit i Valleby på senare tid. Inte nog med att det har brunnit, dessutom har något varje gång blivit stulet.

Är brandmännen tjuvar?

Kan det vara brandmännen som stjäl? Ingen annan verkar ha kunnat komma in där det har brunnit. Konstigt nog har det också funnits alldeles nya brandlarm där. Finns det ett samband?

Maja och Lasse får ett knivigt fall att lösa mitt i sommarlovet. Det håller på att gå alldeles galet innan de lyckas avslöja och stoppa den som är skyldig.

Brandkårsmysteriet är fall nummer 23 för LasseMajas detektivbyrå. Det är full fart och spännande som vanligt när de är i farten. Boken har skojiga färgbilder och texten är luftig. En perfekt bok för dig som gillar deckare och har kommit igång med läsningen. Och för alla LasseMaja-fans såklart!

Här kan du läsa början av boken, genom provläs.se. 

 

Den ruttna hämnden

Av: Frensborg, Maria Tipsat av: Katarina Markström

Efter ett inbrott i den lilla staden händer märkliga saker för kompisarna Stella och Gustav. Här har du en riktig superhjältehistoria.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 22 mars 2015