Book, line, and sinker

Ett nytt Library lover's mystery. Lindsey Norris, bibliotekschef i Briar creek, är tillbaka med ett nytt mord att lösa.

Ett bärgningsföretag har kommit till Briar creek för att försöka hitta Kapten Kidds försvunna skatt, som tros vara gömd på Pirate island. Invånarna slits nu mellan en önskan att skydda ön samtidigt som man välkomnar publiciteteten.

En god vän misstänks igen

Stadens turistchef, en ivrig förespråkare för skattjakten, hittas mördad på utgrävningsplatsen. Lindsey Norris granne blir misstänkt för mordet. Nu måste Lindsey än en gång hjälpa polisen att hitta mördaren.

Det här är den tredje boken i serien Library lover's mystery och den följer samma mönster som de tidigare. En osympatisk person blir mördad och någon av Lindseys goda vänner blir misstänkt och nu måste hon göra vad hon kan för att hitta mördaren.

Fin miljö och realistiskt biblioteksarbete

Det här är en mycket trevlig bok, en riktig mys-deckare. Den är spännande och mördarens identitet förblir okänd ända till slutet av boken. Det är också en bra miljöskildring, man skulle gärna vilja bo i Briar creek som är fullt av intressanta original, men även en del osympatiska personer. De tenderar dock oftast att bli mördade. Boken innehåller även romantik, men också en realistisk skildring av biblioteksarbete. Lindsey Norris älskar verkligen sitt arbete som bibliotekarie.

En läsvärd bok. Jag önskar bara att böckerna fanns i svensk översättning så att fler kunde ta del av dem. Övriga böcker i serien heter Books can be deceiving och Due or die.

Books can be deceiving

Av: McKinlay, Jenn Tipsat av: Aina Gustavsson

Att svara på svåra referensfrågor är det mest spännande i tillvaron för bibliotekarien Lindsey Norris. Det vill säga, ända tills ett mord sker i hennes nya hemstad.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aina Gustavsson den 5 mars 2013