Boktips för vuxna

Här hittar du tips i olika genrer skrivna av bibliotekens personal. Du kan också få personliga boktips om du fyller i vårt formulär.

 1. Deckare

  Tips på deckare och thrillers.

Få fler boktips

 1. Boktips till dig

  Söker du efter bra böcker som kan passa dig eller din bokcirkel? Fyll i vårt formulär så svarar vi med ett par lästips. Nu på sommaren kan det ta lite längre tid än vanligt, innan du får svar.

Våra senaste tips

 1. A day in the life of Marlon Bundo

  Av: Twiss, Jill Tipsat av: Hanne Eklund

  Kaninen Marlon blir kär i en annan kanin, men det tycker inte alla djuren om. Den här boken kom till som ett svar på en annan kaninbok.

 2. Hasse Alfredson

  Av: Lind, Kalle Tipsat av: Gustav Burman

  En omfattande biografi om både mörker och ljus, och med många anekdoter för den inbitne. Hans Alfredson var en viktig del av vår populärkultur i 60 år och författaren är ett stort fan.

 3. Svartjobbsfabriken

  Av: Fyrk, Johan Tipsat av: Mattias Nilsson

  När journalisten Johan Fyrk började granska ett byggföretag hittade han en labyrint skapad för myndigheter att gå vilse i.

 4. Who is Maud Dixon?

  Av: Andrews, Alexandra Tipsat av: Desirée Hansson

  När Florence Darrow får följa med den bästsäljande författaren Maud Dixon på en researchresa, tar hennes liv en helt ny vändning. Men hur långt är hon beredd att gå i jakten på sin dröm?

 5. Små katastrofer

  Av: Vaughan, Sarah Tipsat av: Helen Forsberg

  Liz och Jess är nära vänner, men när Jess kommer till akuten med sin skadade bebis, tvingas barnläkaren Liz anmäla sin bästis. Spännande skildrat omväxlande från Jess och Liz perspektiv.

 6. Midnattsbiblioteket

  Av: Haig, Matt Tipsat av: Åza Sjöstam

  Vad tror du händer när du håller på att dö? Kanske kommer du till midnattsbiblioteket, ett slags mellanstation mellan liv och död.

 7. Samlade skrifter: Bränt barn

  Av: Dagerman, Stig Tipsat av: Jenny Lundgren

  Ett kammarspel i skrift. Sparsmakat, men nära och med mycket svärta.

Visa fler

Puffbild: alekseyvanin/Bigstock