Boktips för vuxna

Här hittar du tips i olika genrer skrivna av bibliotekens personal. Du kan också få personliga boktips om du fyller i vårt formulär.

1. Deckare

Tips på deckare och thrillers.

Mer inspiration

1. Boktipsare på biblioteken

På biblioteken finns det lika många boktipsare som det finns personer. I en intervjuserie frågar vi några av kollegor som skriver boktips på Minabibliotek om favoritgenrer och specialområden. På personalsidorna finns det också boktips.

Få fler boktips

1. Boktips till dig

Söker du efter bra böcker som kan passa dig eller din bokcirkel? Fyll i vårt formulär så svarar vi med ett par lästips.

Våra senaste tips

1. Her body and other parties

Av: Machado, Carmen Maria Tipsat av: Felicia Wetterlin, praktikant Grubbebiblioteket

En samling noveller som blandar skräck, sci-fi och magisk realism, och suddar ut gränsen mellan fantasi och verklighet.

2. Cykelbudet

Av: Teglund, Anders Tipsat av: Anna Holmström

Anders Teglund skriver om sina erfarenheter av att gig-jobba som matbud.

Visa fler

Puffbild: alekseyvanin/Bigstock