Boktips för vuxna

Här hittar du tips i olika genrer skrivna av bibliotekens personal. Du kan också få personliga boktips om du fyller i vårt formulär.

1. Deckare

Tips på deckare och thrillers.

Få fler boktips

1. Boktips till dig

Söker du efter bra böcker som kan passa dig eller din bokcirkel? Fyll i vårt formulär så svarar vi med ett par lästips. Nu på sommaren kan det ta lite längre tid än vanligt, innan du får svar.

Våra senaste tips

1. Sverigevänner

Av: Lundberg, Jonathan Tipsat av: Mattias Nilsson

Informationskriget på nätet pågår för fullt. Jonathan Lundberg synar vilka webbplatser som har stått främst i spridningen av sanna och falska, avslöjande och snedvinklade nyheter.

2. The guest list

Av: Foley, Lucy Tipsat av: Anna Sahlén

Ett vackert och framgångsrikt par planerar ett drömbröllop. Men den perfekta ytan krackelerar bit för bit och blottar dödliga hemligheter.

3. Vittring

Av: Nilsson, Ola Tipsat av: Anna Sahlén

En arketypisk berättelse som inte bär på hopp.

4. Jag orkar inte mer

Av: Torp, Elinor Tipsat av: Mattias Nilsson

Lars blev mobbad tills han blev psykiskt sjuk och begick självmord. Elinor Torp skriver om hur han och andra far illa i dagens arbetsliv.

5. Är det barnen, baby?

Av: Folkhammar, Kristofer Tipsat av: Anna Sahlén

Vackert och välskrivet om föräldraskap och förälskelser.

6. I som här inträden

Av: Väring, Astrid Tipsat av: Anna Sahlén

Roman som till stor del utspelar sig på dåtidens mentalsjukhus där goda grundtankar ibland ledde till enorma övergrepp. Den väckte debatt i sin samtid och har ett stort historiskt värde.

7. Völvor, krigare och vanligt folk

Av: Andersson, Kent Tipsat av: Jesper Salander

Kent Andersson är docent i arkeologi och verksam vid Historiska museet i Stockholm. I denna bok vägleder han läsaren genom svensk järnålder, med utgångspunkt i diverse fynd som finns samlade på museet.

Visa fler

Puffbild: alekseyvanin/Bigstock