Boktips från Sävar skolas elever

Sävar skolas fina ungdomar tipsar om sin bästa läsning.

Kristallgrottan av Åsa Rosén: Boken är välskriven med en verklighetstrogen fantasy och myter. Man kan riktigt förstå och "bli" huvudkaraktären.

Rör mig inte av Tahereh Mafi: Den är superbra. Det är en dystopi med drama, fantasy, krafter och den är utöver superbra.

Rum 213 av Ingelin AngerbornDet är en bra bok om spännande saker så ifall man gillar spännande och läskiga böcker så tycker jag man ska läsa den.

The Hate U Give av Angie Thomas: En tjej som står upp för vem hon är och är modig. Hennes pappa satt i fängelse då hon var liten och han har missat många saker med henne på grund av det.

Den nya lärlingen av John Flanagan: Jag tycker hela serien är jättebra. Det är en av de få serierna som jag har behövt läsa på en gång. Boken handlar om en mobbad kille som blir lärling.

Kartritarens dotter av Kiran Millwood Hargrave: Boken är spännande, magisk och sorglig. Den handlar om en tjej som är bästa vän med hövdingens dotter. Men en dag blir de ovänner och hövdingens dotter Lupe rymmer.

Kryp av M.G. Leonard: Det här är en spännande bok som handlar om smarta kryp som förstår människor. Det här är den bästa boken jag läst. Den är riktigt spännande.

Familjen Bliss magiska bageri av Kathryn Littlewood: Den är bra för den innehåller magi, fight och magiskt goda recept...

Berts bryderier av Sören OlssonEn bok som jag tycker var kul och den riktar sig väldigt tydligt mot ungdomar.

Varm vinter av Åsa Anderberg Strollo: Boken är spännande; det händer massa saker och huvudpersonen tror att någon vill henne illa.

  1. Kryp

    Av: Leonard, M. G
Woodwalkers av Katja Brandis: En udda kille får många vänner och många spännande äventyr.

Varghunden av Jack London: Jätte intressant historia som är lätt att hänga med. Man börjar verkligen få medkänsla för varghunden.

Vandraren utan ansikte av Andreas Palmaer: Den är jättespännande och man kan läsa den  flera gånger om och den är ändå alltid spännande.

Under isen av Tobias Gard: Jag tycker att boken är bra för att det är korta berättelser som är lätta att förstå men tillräckligt långa och detaljerade för att det ska bli läskigt.

JoJo's bizarre adventure av Hirohiko Araki: Du borde läsa JoJo's bizarre adventure eftersom man får ganska mycket fakta innan man tittar på serien. Det finns mycket action och mystiska andar.

Det falska slottet av Sanna Norlin: Jag tycker du ska låna den här boken för är den är spännande och man vill bara läsa mer och mer av boken.

Så jävla operfekt av Charlotte Cederlund: Jag tycker att boken är bra för att den är cool på många sätt och jag gillar titeln, hihi.

Betongrosor av Angie Thomas: Boken handlar om en kille som är med i ett gäng, han vill sluta sälja men hans mamma jobbar mycket och han känner sig dålig för henne. Till slut vet han inte vad han ska göra, han vill ju inte sluta som sin pappa.

Brännmärkta (Firnbarnen, del 2) av Lena Ollmark: Jag tycker att alla delar i serien är väldigt spännande, det finns 3 stycken. Men tvåan är bäst för att den är mest spännande och jag gillar böcker då man verkligen ryser.

Jag överlevde nazistinvasionen 1944 av Lauren Tarshis: Den här boken är bra och man lär sig om vad som hände för länge sen.

Cirkeln av Mats Strandberg: Boken är en bra blandning mellan fantasi och verklighet och speglar olika typer av vänskaps- och kärleksrelationer.

En iskall plan av Gunnar Nordström: Det är en rolig och spännande sportbok om en kille som heter Robert och han gillar hockey.

Skuggbilder av Malin Stehn: Det var en bra deckarbok som jag även tyckte var lite kuslig men det var väldigt rolig att läsa.

Den mörka floden (Warriors) av Erin Hunter: Jag tycker denna bok är bra för att den innehåller mycket spänning och katter och för att jag älskar katter. Jag gillar även att det är en serie och det är fantasy.

Avgrundens änglar av Magnus Nordin: Du borde läsa den här boken eftersom man får lära sig om internet-grooming och man kanske börjar tänka sig för innan man skriver med någon okänd.

Fyr 137 av Ingelin Angerborn: Den är väldigt spännande.

Rätt i mål av Angelica Öhrn: Riktig bra fotbollsserie, det här är del två i serien.

Warriors av Erin Hunter: Jag tycker du borde läsa den här serien för den är spännande och rolig. Böckerna är bra för att det är mycket äventyr om du gillar det. Det är kul att följa med på katternas äventyr i skogen.

Jag tycker att boken är bra eftersom den är spännande och underhållande och den handlar om katter.

Sune i fjällen av Sören Olsson: Boken är en bra blandning mellan komedi och en lättläst barnbok. Jag tycker den är bra för att den är rolig och det är kul att läsa.

Harry Potter och fången från Azkaban av J.K. Rowling: Bra bok med bra gestaltningar. J.K. Rowling lyckas få allt otroligt trovärt.

Truth (the Geneva project) av Christina Benjamin: Boken är spännande och har väldigt bra beskrivningar.

Häxmästaren av Niklas Krog: Den här boken är spännande och mysig att läsa. 

Spådomen av Emma Johansson: Den var jättespännande och den var lite läskig.

Det magiska hjärtat av Kristina Ohlsson: Läs denna bok för den handlar om sjukdomar och det är viktigt att kunna. 

Morris Mohlin på iskallt uppdrag av Maria Frensborg: Boken är spännande och handlar om en pojke som hamnar i vardagliga problem.

Harry Potter av J.K. Rowling: Vill tipsa om den här boken för att den är spännande.

Hemligheternas skog av Erin Hunter: Den var spännande för att det alltid händer saker. Jag gillar också handlingen.

  1. För unga

    Biblioteken har böcker, ljudböcker, filmer och spel för dig som är tonåring. I olika format och på många språk. Arrangemang och utställningar hittar du också här.