Boken kommer

Tycker du om att läsa men har svårt att ta dig till biblioteket? Då kan boken komma hem till dig!

En ikon föreställande en lastbil med stora böcker på flaket. Blå färg.
Boken kommer är en kostnadsfri service för dig som inte kan komma till biblioteket själv, på grund av funktionshinder eller sjukdom. 

Det innebär att personalen plockar ihop och kommer hem till dig med de böcker du vill låna och hämtar dem när du läst färdigt.

Kontakta ditt närmaste bibliotek för mer information.

Nyheter

 1. Boken kommer i Umeå

  Nu kan du som bor i Umeå kommun och tillhör en riskgrupp i samband med corona-virus få böcker från biblioteken utan att besöka oss.

 2. Boken kommer i Vindeln

  Sitter du hemma, undviker offentliga miljöer, är sjuk, eller av annan anledning inte kan komma till Vindelns bibliotek? Vi fixar så att böckerna kommer till dig.

Kontakta ditt bibliotek

 1. Alla bibliotek

  Biblioteken, deras öppettider, adresser, kontaktuppgifter och annan användbar information.

 1. Bjurholms bibliotek

  Bjurholms bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek. Här finns fack- och skönlitteratur för barn, ungdomar och vuxna

  Telefon: 0932-140 42
 2. Vindelns bibliotek

  Välkommen till Vindelns kommunbibliotek som är ett integrerat folk- och skolbibliotek. Biblioteket har även filialer i Granö, Hällnäs, Tvärålund och Åmsele samt en utlåningsstation i Storsandsjön.

  Telefon: 0933-140 93
 3. Vännäs bibliotek

  Välkommen att besöka oss i Vännäs! Vårt bibliotek är ett kombinerat folk- och skolbibliotek och ligger i anslutning till Vegaskolan i Vännäs.

  Telefon: 0935-14180