Bokcirkelkassar

Är du med i en bokcirkel eller vill starta en? Ibland kan det vara svårt att få ihop böcker att läsa tillsammans i en bokcirkel och det är inte helt lätt att samsas om en bok. Därför erbjuder vi bokcirkelkassar.

Bild på loggan för bokcirkelkasse
På flera av Umeåregionens bibliotek finns bokcirkelkassar som du kan låna och reservera. Det är en färdig kasse med 5-10 böcker, handledning och författarpresentation. En anteckningsbok medföljer också där bokcirkelgruppen kan skriva en hälsning, ett tips eller en fråga till nästa grupp som lånar kassen.

Mer än 50 bokcirkelkassar

Lånetiden är åtta veckor. Just nu finns det mer än 50 olika kassar. Det går förstås bra att beställa fler böcker att komplettera bokcirkelkassen med. Många böcker finns också i andra format, som till exempel ljudböcker.

 1. Krokas (Bokcirkelkasse 38)

  Av: Olofsson, Elin
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2017
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Paket

Sch! #3 Om bokcirklar

Skrivet av: Anna Sahlén

I tredje avsnittet av vår podcast "Sch!" pratar Minabiblioteks Anna Sahlén bokcirklar med Vicky Uhlander och Annika Eriksson. Inspiration både till dig som är med i en bokcirkel eller som skulle vilja vara det.

Att föda ett barn

Av: Sandberg, Kristina Tipsat av: Wiveca (Vicky) Uhlander

Den här boken har varit en inre personlig resa för mig i sommar. Minnen av min egen släkts historia har stigit fram.

Jellicoe Road

Av: Marchetta, Melina Tipsat av: Emma Sigvardsson

En minnesvärd bok där sjuttonåriga Taylor står i centrum för två historier som vävs ihop till en gripande berättelse om vänskap, skuld, kärlek och längtan.

Allt jag önskar mig

Av: Delacourt, Grégoire Tipsat av: Andrea Ejelöv

Jocelyne är rätt så nöjd med sitt liv, även om det finns några saker som kunde vara bättre. Plötsligt en dag vinner hon en stor summa pengar, men en storvinst leder inte alltid till lycka.

Angelägna romaner

Skrivet av: Astrid Jonsson

Astrid Jonsson kan inte säga att hon läser Arkan Asaads böcker för nöjes skull, men hon önskar dem inte olästa.

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion den 24 mars 2016