Boka en bibliotekarie

Nu kan du boka en bibliotekarie på alla Umeåregionens bibliotek. Craig McDonald berättar vad du kan få hjälp med och vilka som varit de vanligaste frågorna till de bokade bibliotekarierna i Holmsund och Obbola.

Craig McDonald
Vad kan man få hjälp med?
– Allt från datorhjälp till boktips till hjälp med egen nedladdning av talböcker. Vi har också hjälpt besökare att komma igång med släktforskning. Det finns förstås en hel del frågor som vi inte kan svara på. Men allt som rör biblioteksvärlden försöker vi hjälpa till med, säger Craig McDonald

Vilka är de vanligaste frågorna?
– Vanligast är det att man vill ha datorhjälp. "Hur kommer jag igång med datorn?" "Hur skaffar jag en e-postadress?" Sen hjälper vi ofta till med egen nedladdning av talböcker och att ladda ner e-böcker. För boktips bokar besökarna sällan tid. Men både det och att söka rätt på fakta och leta i databaser får man gärna boka tid för.

Läs mer om hur tjänsten fungerar och vad du kan få hjälp med via länken till höger.

Text: Anna Sahlén, Minabibliotek.se
Foto: Craig McDonald

Boka en bibliotekarie

Du är alltid välkommen med dina frågor till alla våra bibliotek. Men ibland är det bra med lite mer tid för att du i lugn och ro ska få den hjälp du behöver. Boka en tid med en bibliotekarie här.
Skrivet av: Anna Sahlén den 16 juni 2014