Bockarna Bruse på badhuset

Nu har vi fått en badhusvariant av den välkända sagan om Bockarna Bruse. Den är lite crazy, lite knäpp, men helt superduper. Jag gillar den verkligen.

Bockarna ska som vanligt gå upp till vallen för att äta sig feta. Strax före bron finns en ny skylt där det står badhus.

– Kan vi inte sticka dit i år, frågade mellanbocken. Det är så tråkigt där uppe på vallen. Bara gå där och brä-ä-ä-ka hela sommaren.
– Please, sa den minsta. Då slipper vi gå över bron också. Det är så läskigt med trollet.

En ny erfarenhet och en gammal bekant

Så blir det badhuset istället för vallen. Biljetterna är dyra och de måste både duscha och låna badkläder för att få bada och åka i den superhäftiga rutschkanan. Till slut är dom klara att hoppa i bassängen.

Då hörs ett förfärligt oväsen i badhuset och Haren, som är badvakt, springer ut och skriker och gormar. Dörren till simhallen far upp och där står TROLLET!

Bockarna Bruse känner igen honom, det är dummingen som bor under bron. Nu vill han åka rutschkana, han knuffar sig fram i kön. Badvaktsharen stoppar honom och säger att det är förbjudet att vara dum här. Trollet surar och sätter sig under trappan. En välkänd situation uppstår...

Den här boken håller för många genomläsningar. Den är rolig, lagom läskig och riktigt läcker. En blivande favorit. Bjørn F Rørviks text flyter fint och är klockren. Pija Lindenbaum har översatt från norskan med sin välkända tonsäkerhet. Bilderna av Gry Morsund är ritade med tusch och färgpenna i en naivistisk stil. Uppslagen är myllrande och helt bedårande.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 10 augusti 2012