Blodsband

När Astrid återvänder till släktens bygd blir hon kontaktad av en okänd man som får henne att börja forska i familjens historia.

Av: Hedström, Ingrid
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2019
Låna

Astrid Sammils lever i Budapest med sin älskade islänning där hon är teaterchef. Nu har hon åkt hem till släktgården i Dalarna för att gifta sig.

Mörkt kapitel

Väl på plats ringer en ung man som hävdar att han är hennes okände systerson. Han är på jakt efter sin släkt och dess historia. Astrid bestämmer sig för att ta reda på mer. Skulle hennes mamma fött ett barn före henne som ingen känner till?

Det visar sig att modern har ett mörkt kapitel i sin historia som är kopplad till en tid då hon var intagen på Säters mentalsjukhus.

Boken innehåller även ett antal gamla mord kopplade till försvunna tornårsflickor men den sidoberättelsen är mer perifer. Jag tycker att det är synd. Det är en väldigt spännande vinkel på berättelsen som i slutet vävs ihop med Astrids släktberättelse och jag hade gärna sett att den fått mycket mer utrymme.

Spännande och intressant

Samtidigt är boken väldigt bra som den är också. Det är väldigt spännande och intressant och väcker en hel del funderingar kring patriarkat, utsattheten hos personer med psykisk ohälsa förr i tiden och hur det påverkar familjen. En väldigt bra och tankeväckande bok.

Det här är den fjärde boken om Astrid Sammils. 

Fler tips

 1. Svarta korpar över Villette

  Av: Hedström, Ingrid Tipsat av: Helen Forsberg

  Krisen i Europa är ett faktum, men det finns de som går över lik för att behålla sin egen förmögenhet på bekostnad av andra.

 2. Flickorna i Villette

  Av: Hedström, Ingrid Tipsat av: Helen Forsberg

  Villette firar sin stora festival som avslutas med ett enormt fyrverkeri. Morgonen efter får dock en bister bismak när tre flickor hittas brutalt mördade.

 3. Själarnas ö

  Av: Holmström, Johanna Tipsat av: Anna Sahlén

  Till Själö kommer kvinnor som är sjuka eller anses som sjuka. I sin roman gestaltar Johanna Holmström ett antal kvinnors skakande livsöden på ett lysande sätt.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 30 mars 2021