Blodröd måne

Chansen att förändra ditt öde dyker bara upp vart hundrade år, så det gäller att inte missa den.

Enligt legenden lyser månen blodröd över Okefenokees träskmarker vart hundrade år. Om du då ger dig in i träsket och hittar den gyllene alligatorn Munch, kan du förändra ditt öde.

För familjen Montgomery är det inte en legend, det är sant. För två hundra år sedan lyckades en förfader fånga Munch och ändra sitt öde. Dessvärre gick något fel och familjen drabbades av en förbannelse. Sedan dess blir hälften av familjen framgångsrika och den andra hälften misslyckas med det mesta.

Snart blir det en blodröd måne igen, och då kan någon av dem få ändra sitt öde.

En kamp i familjen

Blue Montgomery är en av dem som misslyckas. Han förlorar alltid, vilken tävling det än är. Hans pappa är raka motsatsen, han är rallyförare och vinner alla race.

Den här sommaren får Blue vara hos farmor. Dit vallfärdar nästan alla i familjen, nu när de kan få chansen att ändra sina öden. Men det är bara en släkting som vet när den blodröda månen ska dyka upp. Och hur det går till att hitta Munch ute i träsket.

Ingen tror att Blue har en chans, inte ens han själv. När han blir vän med grannflickan Tumble får han oväntad hjälp. Kan det trots allt vara möjligt för Blue att ändra sitt öde?

Blodröd måne är en spännande och magisk bok om att trotsa sina rädslor, lita på sina vänner, och framför allt om att aldrig ge upp.

Läs också

  1. Familjen Considines förbannelse

    Av: Jones, Gareth P Tipsat av: Andrea Ejelöv

    En familj med mörka hemligheter som de är beredda att göra vad som helst för att hålla dolda.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 15 februari 2019