Blod

En ny bok av Åsa Anderberg Strollo. En bok om identitet, om att plötsligt misstänka att man kanske inte är den man är eller trott sig vara.

Av: Anderberg Strollo, Åsa
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2009
Låna
Ida är 14 år och hittar en dag ett brev. Ett brev till hennes mamma från en gammal pojkvän, Manne. Han undrar om Ida kanske kan vara hans dotter? Det har han gått och tänkt på på sistone.
 
Helt sjukt! Varför just nu? Är han knäpp, en helt främmande gubbe som påstår sig vara ens farsa. Ida har ju en pappa, en jättebra pappa som hon för allt i världen inte vill byta bort.
 
Ida visar brevet för kompisarna som förfasar sig, börjar snacka om dödliga sjukdomar och annan skit. Ida hittar gamla foton, kollar upp adresser och telefonnummer. Hon funderar på faderskapstest och vad man ska göra med hela den här sjuka soppan.
 
Det här är verkligen en bok om identitet, om att skakas om ordentligt i sitt inre. Om att plötsligt se sin familj med andra ögon.
 
Författaren blev augustprisnominerad för sin debutbok Bryta om som kom 2007. Den handlar om en dotter till en svårt psykiskt sjuk mamma, och blev otroligt hyllad. Blod är mer lättläst men väldigt bra.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 11 september 2009