Blixtbarn

Vad är det för mystisk kraft som strålar från Elis arm efter åskovädret? I sällskap med moster Glispa ger hon sig ut på en spännande och skrämmande resa i jakt på svar.

Av: Renklint, David
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2020
Låna

När blixten träffar Elis hus förlorar hon sina föräldrar och sin ena arm. Kvar blir en stump, som svartnar och bultar av en mystisk kraft som vill ut. Stumpen skrämmer Eli, hon är rädd att den ska förvandla henne till en mara.

Farliga maror

Maror är döda människor med svarta ögon som rastlöst vandrar omkring i världen. De blir fler och fler och de är mycket farliga. Den som skadas av en mara blir själv en mara.

Tillsammans med moster Glispa ger sig Eli ut i världen för att försöka hitta svar. Vad händer egentligen med Elis arm och finns det något botemedel?

Det blir början på en spännande och skrämmande resa. Den mystiska kraften Eli bär inom sig är större än hon någonsin hade kunnat ana.

Blixtbarn är en bok för dig som gillar magi, äventyr och kusligheter.

Läs också

  1. Nyckeln till Hinsides

    Av: Alvtegen, Albin Tipsat av: Anna Hultgren

    Familjen får bo gratis i det gamla huset över sommaren. Linus inser snabbt att där finns hemligheter, inte minst runt den mystiska nyckeln som ligger gömd under golvbrädorna. Vart går den?