Bli ihop

Kalle är störtkär i den nya tjejen, Ellen. Problemet är bara hur han ska få henne att gilla honom. Vad han än gör blir det fel och pinsamt.

Av: Halling, Thomas
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2003
Låna

Det har kommit en ny tjej till klass 5B. Ellen heter hon, och har fått platsen bredvid Kalle. Hon är så söt och nu är allt helt upp och ner. Kalle är kär!

Du måste fråga chans på henne, säger Leo, men det vågar inte Kalle. Leo, däremot, vågar. Han är klassens mest populära kille och har redan varit ihop med flera tjejer. Typiskt - och Ellen säger ja.

En smart idé?

Kalle bestämmer sig för att bräda Leo. Det blir enkelt, han har fått en toppenidé. Leo är ganska äckelmagad och på lunchen börjar Kalle kommentera hans mat. "Jaså, äter du älgbajs och mögliga potatisar", säger Kalle. Han fortsätter i samma stil, värre och värre. De andra killarna runt bordet skrattar men Ellen och de andra tjejerna ser sura ut. Till slut rusar Leo ut.

Perfekt, nu ser Ellen vilken mes Leo är, tänker Kalle. Men det går inte alls som han har tänkt sig, Ellen följer efter för att trösta Leo. Nej - det var ju inte så det skulle bli.

Pinsamt och fel

Dagarna går och Kalle försöker hitta på nya sätt att vinna Ellens hjärta. Tyvärr blir det helt fel, vad han än gör. Istället för att imponera på Ellen slutar det alltid med att Kalle verkar superpinsam. När klassen ska till badhuset ser han sin chans, nu ska Ellen äntligen få se hur modig Kalle är.

Bli ihop är den första boken om Kalle och Ellen. Den är rolig, lättläst och har ett suveränt slut - en rejäl överraskning. De andra böckerna i serien heter Vara ihopResa ihopHålla ihop? och Sommar ihop.

Sommar ihop

Av: Halling, Thomas Tipsat av: Anna Croné

Nu är de ihop. Det är sommarlov och Kalle får följa med till Ellens sommarhus en hel vecka.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 5 februari 2014