Bleach

Spännande mangaserie om Ichigo som kan se döda själar och blir en dödsängel (soul reaper) när hans familj hotas.

Av: Kubo, Tite
Språk: Engelska
Publiceringsår: 2011
Låna

Jag har läst en manga-serie som heter Bleach. Det handlar om en kille, han heter Ichigo som går i högskolan och kan se spöken/själar. I sitt hem stöter han på en tjej som bara han kan se. Hon heter Rukia och är en soul reaper (dödsängel).

Befriar döda själar

En soul reaper är en person som leder själar till ett ställe som kallas Soul society (efterlivet) och dödar onda själar som heter hollows. Hollows kan bildas av sorg eller ensamhet av en person som har dött. Denna sort av en hollow kan bli befriad om man dödar den.

Om man lyckas döda en vanlig hollow blir den en normal själ. En annan sort av hollows är personer som har gjort onda grejer innan de har dött till exempel begått mord. Om en sådan hollow dödas åker den inte till efterlivet.

Kort efter att Ichigo och Rukia träffas kommer en hollow utanför Ichigos hus och försöker äta hans familj. Rukia försöker slåss mot denna hollow men misslyckas och för att rädda alla ger hon sina krafter till Ichigo och han blir en soul reaper.

Vill läsa mer

När Ichigo har dödat denna hollow tar Rukia bort hans familjs minnen om det som hade hänt. De tror istället en lastbil som har kraschat in i deras hus. Efter att Rukia gett sina krafter till Ichigo kan hon inte få tillbaka dem. Så Ichigo hjälper Rukia med att döda fler hollows i staden han bor i.

Jag tycker att den är jättebra och kommer definitivt läsa mer av serien.

Fler tips

 1. One piece

  Av: Oda, Eiichirō Tipsat av: Linneá Lind

  En manga-serie fylld med äventyr, otänkbara världar, strider och inte minst - helt underbara karaktärer.

 2. Power!!

  Av: Seino, Shizuru Tipsat av: Viola Miskolczi 10 år

  En tjej klär ut sig till kille när hon börjar i en annan skola.

 3. Taynikma

  Av: Kjær, Jan Tipsat av: Elias Conradsson

  Taynikma del 7 - "Henzels fälla" handlar om Koto som är emot Väktarna (de onda).

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Prao, Nordmalings bibliotek den 19 juli 2023