Bit ihop!

När Bill börjar spela ishockey i Björnbyns IK, blir han hela tiden jämförd med sin kända pappa. Rädslan att misslyckas bara växer.

Av: Björnstad, Ida
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2021
Låna

Bills pappa är en berömd hockeyspelare som spelat i NHL i många år. Nu har familjen flyttat tillbaka till Sverige och det lilla samhället Björnbyn. Bill börjar spela hockey i Björnbyns IK, precis som hans pappa gjorde när han var barn.

Alla pratar om den viktiga Annandagsmatchen mellan Björnbyns IK och Stenbackens HC. Det skrivs om matchen i tidningar och det pratas om den i radio. Plötsligt pratar alla om Bill, som om han är lagets stora stjärna. Ändå är Bill inte ens säker på att han blir uttagen till matchen.

Inte som sin pappa

Bill försöker bita ihop och göra sitt bästa, men rädslan för att misslyckas är som en stor klump i magen. Varför är det ingen som förstår att han inte är lika bra på att spela hockey som sin berömda pappa?

Bit ihop! är en spännande bok om vänskap och hockey, men också om pressen att försöka leva upp till omgivningens stora förväntningar. Det här är första delen i serien Björnbyns IK.

Läs också

  1. Nedsläpp

    Av: Bengtzelius, Nike Tipsat av: Alice Sandström Wållberg

    Hur ska Oliver ha råd med ny utrustning så att han kan vara med och spela hockey?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Emma Sigvardsson den 3 januari 2022