Biografier

Tips på biografier.

 1. Peter Green story

  Av: Bryngelsson, Peter Tipsat av: Mats Enarsson

  Författaren och musikern Peter Bryngelsson har skrivit en personlig betraktelse om "den sorgsnaste gitarrhjälte världen skådat", Peter Green från Fleetwood Mac.

 2. Min vän Anna

  Av: Williams , Rachel DeLoache Tipsat av: Maud Sandström

  Anna Delvey, som hon kallar sig, utger sig för att vara en mycket rik tysk arvtagerska och tar sig snabbt in i New Yorks innersta kretsar. Med sitt världsvana sätt och lyxiga leverne är det ingen som misstänker att hon är en bedragerska.

 3. Drömmar och verklighet

  Av: Kellman Larsson, Johan Tipsat av: Synneva Byrkjeland

  Han var med när SVT:s dokumentärfilmsredaktion startade och har gjort fler än 100 dokumentärfilmer. Tom Alandhs röst "har förmågan att sänka blodtrycket" och samtidigt förmedla gripande berättelser från verkligheten.

 4. Jag vill sätta världen i rörelse

  Av: Palm, Anna-Karin Tipsat av: Wiveca (Vicky) Uhlander

  Biografin över en av våra största författare är ett äventyr och en läsupplevelse. Den skildrar inte bara Selma Lagerlöfs liv och författarframgångar utan ger också en inblick i hennes samtid och vår historia.

Visa fler

Våra artiklar om biografier

 1. Läsning till mors dag

  Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

  Hitta böcker som handlar om morsor. Här får du hjälp av oss.

 2. Förintelsens minnesdag

  Skrivet av: Maud Sandström

  Den internationella minnesdagen för Förintelsens offer ordnas 27 januari. En dag för att hedra minnet av de som dog och de som kämpade emot. En dag för att vi aldrig ska glömma.

 3. Nya biografier om svenska storheter

  Skrivet av: Anna Sahlén

  De senaste åren är det många svenska legendarer som fått nya och genomarbetade biografier. Selma Lagerlöf, Carl Michael Bellman, Vilhelm Moberg och Karin Boye till exempel.

Visa fler