Biografier

Tips på biografier.

 1. Hasse Alfredson

  Av: Lind, Kalle Tipsat av: Gustav Burman

  En omfattande biografi om både mörker och ljus, och med många anekdoter för den inbitne. Hans Alfredson var en viktig del av vår populärkultur i 60 år och författaren är ett stort fan.

 2. Nästan bra på livet

  Av: Palmkvist, Conny Tipsat av: Anna Holmström

  En självbiografisk roman om en fars liv då han väntar på att bli, och sedan blir förälder. En utlämnande, ärlig och kärleksfull bok.

 3. En annan framtid

  Av: Carlson, Magnus Tipsat av: Olle Öhman

  En unik kombination av Magnus Carlssons reflektioner om hållbarhet i sitt eget liv, kunskap från experter inom miljö och klimat, och låttexter ur Weeping Willows arkiv.

 4. Kärlekspsykosen

  Av: Andersson, Frida Tipsat av: Ida Boija

  En gripande och lärorik självbiografisk berättelse om studenten Frida som lämnar en trygg uppväxt och sin hemstad bakom sig och hamnar i en psykos.

 5. Peter Green story

  Av: Bryngelsson, Peter Tipsat av: Mats Enarsson

  Författaren och musikern Peter Bryngelsson har skrivit en personlig betraktelse om "den sorgsnaste gitarrhjälte världen skådat", Peter Green från Fleetwood Mac.

Visa fler

Våra artiklar om biografier

 1. Regnbågsböcker för vuxna

  Skrivet av: Tove Liliequist

  Här finns tips på fackböcker, biografier och skönlitteratur med hbtq-perspektiv

 2. Förintelsens minnesdag

  Skrivet av: Maud Sandström

  Den internationella minnesdagen för Förintelsens offer ordnas 27 januari. En dag för att hedra minnet av de som dog och de som kämpade emot. En dag för att vi aldrig ska glömma.

 3. Nya biografier om svenska storheter

  Skrivet av: Anna Sahlén

  De senaste åren är det många svenska legendarer som fått nya och genomarbetade biografier. Selma Lagerlöf, Carl Michael Bellman, Vilhelm Moberg och Karin Boye till exempel.

Visa fler