Att använda biblioteket hemma

Du måste inte komma till biblioteket för att använda det. Vill du låna en film, en bok, läsa tidningar eller ta reda på något? Vi kan erbjuda många intressanta e-resurser. Alla är gratis för dig.

Skärmdump från tidningstjänsten Pressreader
Du kan strömma en film i veckan med vår tjänst Cineasterna. Med tjänsten Pressreader får du tillgång till dagstidningar, veckotidningar och månadstidskrifter från hela världen. Och bland våra e-böcker och e-ljudböcker finns många intressanta titlar för både barn, unga och vuxna. 

Film på Cineasterna 

Är du sugen att se en film? Du kan låna en strömmande film i veckan genom Cineasterna. Bland nya kvalitetsfilmer och äldre klassiker finns massor av bra filmer. Det är enkelt och gratis. 

Läsa tidningar hemma

Pressreader är en användbar tjänst. Där finns tidningar och tidskrifter från hela världen, på många olika språk, som du kan läsa på din dator, surfplatta eller telefon. 

Du hittar exempelvis Västerbottenskuriren (VK), Folkbladet, Svenska Dagbladet och brittiska The Guardian bland de många dagstidningarna. Det finns också veckotidningar och facktidskrifter inom alla möjliga områden. Mat, psykologi, mode, vetenskap, politik, samhälle och djur är bara några av ämnena. 

Läs mer om hur Pressreader fungerar. 

E-böcker och E-ljudböcker

Snabbt och enkelt kan du låna e-böcker och e-ljudböcker och läsa eller lyssna till på din enhet. Det finns både nytt och gammalt. På våra sidor om e-böcker och e-ljudböcker finns många bra tips på böcker som är populära just nu. 

Det är många som gör e-lån, om det inte fungerar att låna när du försöker är det förmodligen för att många lånar just nu. Prova då att låna igen en stund senare. 

Få boktips

Vet du inte vad du ska läsa? Här på Minabibliotek finns tusentals boktips. De senaste kan du hitta här. Vill du själv försöka hitta fram till något tips bland dem vi har? Gör en "tom" sökning i sökrutan. Under fliken webbplats kan du sedan filtrera dig fram till det du söker. Välj sidtypen "Tips" och sedan kan du till exempel välja målgruppen "Vuxna" och ämnesord "noveller" så får du runt 40 tips på novellböcker

Arrangemang online

 1. Skrivarhörnan online

  Datum fredag 2 oktober 15:00 - 23:59 (flera tillfällen)
  Plats Nordmalings bibliotek (även på andra bibliotek)

  Skrivkurs online för ungdomar. Den startar 2 oktober och pågår till början av november.

Klicka och läs mer

 1. Låna e-medier

  Om du har ett bibliotekskort hos oss kan du låna e-böcker, e-ljudböcker och strömmande film. Du kan göra två e-boks- eller e-ljudbokslån var sjunde dag och du kan låna en strömmande film per vecka.

 2. E-film

  Genom biblioteket kan du låna strömmande film direkt till datorn. Du får låna en film i veckan. Sök efter filmerna här på webbplatsen eller på Cineasterna.se. Logga in och låna. Lånet är aktivt i 48 timmar.

 3. E-tidningar

  Vi erbjuder mängder av tidningar och tidskrifter direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Västerbottenskuriren (VK) och Folkbladet finns i utbudet.

 4. Boktips till dig

  Söker du efter bra böcker som kan passa dig? Fyll i vårt formulär så svarar vi med ett par lästips.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Anna Sahlén den 1 mars 2020