Best of the beast

Nästan alla Iron Maidens bästa låtar på en riktigt hård platta.

Iron Maiden är ett av världens mest klassiska heavy metal-band och på Best of the beast finns några av deras allra bästa låtar samlade. Skivan börjar med ett av deras mest kända stycken, den hemsökande The number of the beast, en låt om ett möte med djävulen. Sedan följer klassiker på klassiker, som Fear of the dark, The trooperRun to the hills och många, många fler.

Två sångare

På de mer kända låtarna sjunger Bruce Dickinson, som har sjungit på flest skivor med Iron Maiden. Men det finns också några låtar med Blaze Bailey på sång. Han sjöng i Iron Maiden under en kort period på 90-talet och är idag nästan bortglömd, efter att Bruce Dickinson bestämde sig för att vara med i bandet igen. Blaze Bailey står för sången på låtarna The virus och den utsökt kraftfulla Man on the edge.

Eftersom det blandas mellan tidlösa hits och lite mer obskyrt material fungerar Best of the beast både som en introduktion för nybörjare, så väl som en liten fördjupning för den som vill upptäcka lite nya sidor av Iron Maidens musik. 

Den tuffa musiken

Iron Maidens rockmusik är både hård och melodisk. Man kommer ihåg låtarna länge och särskilt refrängerna har en tendens att fastna i ens huvud. Dessutom skadar det inte att man får känna sig riktigt tuff när man lyssnar på det. 

Leva, älska, blöda, dö för metal-scenen

Skrivet av: Anna Sahlén

Jon Jefferson Klingberg är en av författarna till Blod, eld, död. Tillsammans med Ika Johannesson har han gått på djupet av en scen med starkt fäste i Sverige och som innehåller både misantropi och energi.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Torbjörn Rolandsson den 7 december 2012