Beskyddaren

Det enda positiva i Mickeys liv är flickvännen Ashley och nu är hon spårlöst försvunnen. Han måste hitta henne, men det visar sig vara svårare och farligare än han någonsin trott.

Livet har inte varit lätt för Mickey Bolitar den senaste tiden. Pappa dog i en bilolycka och mamma fick ett sammanbrott och hamnade på ett behandlingshem. Mickey har flyttat in hos sin farbror i en ny stad. Det blir knappast bättre av att pappan och farbrodern inte haft mycket kontakt under Mickeys uppväxt.

En ny stad betyder en ny skola och alla vet ju hur roligt det är. Men det är där Mickey träffar Ashley och de blir snart ett par. Så försvinner Ashley spårlöst och Mickey börjar leta efter henne.

Osannolika kompisar

Snabbt lyckas Mickey få fiender i skolans värld och utanför. Han skaffar sig även oväntade vänner. Spoon, vaktmästarens specielle son, och Ema, den mobbade tjejen. Tillsammans rotar de tre i mysteriet med Ashleys försvinnande.

Mickey får även andra saker att tänka på. Mamma ska komma hem på prov från behandlingshemmet, en av skolans snyggaste tjejer börjar stöta på honom och en gammal tant säger att hans pappa fortfarande lever.

Beskyddaren av Harlan Coben är första boken av tre om Mickey Bolitar. Den är spännande och slutar med en rejäl cliffhanger. Som läsare får du omväxlande skratta och hålla andan av spänning. Absolut något för dig som gillar deckare och thriller. Jägaren och Sökaren heter bok två och tre.

Böckerna finns också som e-bok och Daisy-talbok.

Tid att dö

Av: Cassidy, Anne Tipsat av: Annika Edlund

Rose och Joshua drivs av tanken att hitta sina föräldrar som försvann för några år sedan. Samtidigt händer förfärliga saker, två ungdomar mördas med kort mellanrum. Båda verkar ha någon koppling till Rose.