Bergtagen

I Järvhöga sägs det att pojkar ibland går ut i skogen och försvinner. Det bara är så, och har alltid varit så. När Emils vän försvinner måste han försöka förstå varför.

Av: Sten, Camilla
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2020
Låna

Ensligt till i Jämtlands skogar ligger Järvhöga. En liten ort där alla känner alla. Nu har den anrika internatskolan Järvhöga läroverk öppnats igen. Den stängdes plötsligt på 1960-talet och ingen vill prata om varför.

En elev försvinner

Emil är elev på internatskolan. En sen kväll går hans bästa vän, rumskamraten Marcus, ut i skogen och försvinner. Det blir ett stort sökpådrag, polisen och Missing people kopplas in. Utan resultat.

Förtvivlan och skuldkänslor tynger Emil. Det är hans fel att Marcus gav sig iväg den där kvällen.

Så möter Emil Julia, som går på Järvhöga gymnasium. Tillsammans försöker de ta reda på vad som hänt. Det är helt klart något som inte står rätt till i skogarna runt Järvhöga. Det är som om något ondskefullt lockar och drar.

Första spännande boken i en trilogi

Bergtagen är första delen i en trilogi och slutar med en riktig cliffhanger. Jag vill genast läsa del två.

Det här är författaren Camilla Stens första ungdomsbok. Tidigare har hon skrivit rysare tillsammans med sin mamma Viveka Sten: Djupgraven, Sjörök och Mareld.

Läs också

  1. Vattnet drar

    Av: Bäck, Madeleine Tipsat av: Annika Edlund

    En fenomenal rysare i somrig landsbygdsmiljö. En läskig bladvändare om urgamla krafter som väcks till liv och inte låter sig stoppas.

  2. Barnkolonin

    Av: Lundberg Hahn, Kerstin Tipsat av: Annika Edlund

    Joels familj flyttar till ett gammalt hus i skogen. Mammas och pappas dröm om att bo på landet och driva ett vandrarhem går i uppfyllelse. Men Joel tycker att huset är läskigt och vem är den mystiska vaktmästaren?