Berättelser från Engelsfors

Tillbakablickar, nutid och föraningar om vad som ska komma ryms i denna serieberättelse som utspelar sig före Nyckeln, den avslutande delen i Cirkeln-trilogin.

En bonus i väntan på sista delen av Engelsforstrilogin. Berättelser från Engelsfors fångar karaktärer och stämningar från Cirkeln och Eld, och håller spänningen vid liv inför Nyckeln. 

Sammanlagt tre serietecknare har hjälpts åt att visualisera huvudpersonerna i Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgrens berättelse.

För mig som har läst de två första böckerna och ser fram emot den sista delen var det härlig läsning. Jag påmindes om känslan av att vilja springa hem från skolan och förlora mig i en bok till eftermiddagsfikat. Men jag tror att serieboken lika mycket kan vara en introduktion till romanerna.  

Jag blev också imponerad över tecknarnas förmåga att sätta ansikten på bokens personer. Det är klart att de ser ut så där!

Cirkeln

Av: Strandberg, Mats Tipsat av: Anna Sahlén

Det börjar hända underliga saker för några gymnasieelever i den lilla staden Engelsfors, en sömnig bruksstad någonstans i Mellansverige.