Barn får läsa alla våra böcker

Du som är barn får ha egen pin-kod och låna alla böcker du vill, om vi på biblioteken får bestämma.

Alla får läsa allt, om vi på biblioteken får bestämma.

Du som är barn får byta pin-kod så att ingen vuxen kan se dina lån här på webben.

Du som är yngre än 15 år kan låna hem allt utom tv-spel och filmer på dvd.

Du som är yngre än 18 år kan låna utan en vuxen.

Har du med dig ditt bibliotekskort kan du få byta pin-kod. Du får också byta pin-kod om du har med ID-kort eller pass.

Var försiktig med ditt kort och håll pin-koden hemlig. Den som kan din pin-kod kan logga in på Minabibliotek.se i ditt namn. Den kan också låna saker i ditt namn.

Du kan alltid sitta och läsa böcker i biblioteket. Du behöver inte låna böckerna om du inte vill eller kan.

Vill du inte hämta något från en särskild hylla kan någon som jobbar på bilbioteket göra det åt dig. Du kan prata med oss, eller reservera boken genom att först logga in här.

1. Låna

Läs om hur du lånar en bok, lånar om, ställer dig i kö och vilka regler som gäller när du gör allt detta.

2. Instruktionsfilmer

Logga in, låna om, reservera och ge förslag på inköp. Här hittar du filmer som visar hur du använder Minabibliotek.se och andra tjänster på biblioteken.

3. Vanliga frågor

Här har vi listat frågor som vi ofta får eller som vi tror att många undrar över.