Bara vara Martha

Hela Marthas värld faller samman när hennes man plötsligt går bort. Efter 40 års äktenskap är det nu hon som ska ta hand om allt. En slags utvecklingsroman för vuxna.

Marthas man Austin dör plötsligt av en hjärtattack på väg till jobbet. Hela Marthas värld faller samman. Efter 40 års äktenskap står hon helt plötsligt ensam och Austin är ju den som tagit hand om allt så Martha förstår inte hur hon ska klara sig framöver.

Ur askan i elden

När äldsta dottern upptäcker att Austin inte är hennes biologiska far blir Marthas kaos ännu värre. Austins död rör upp en massa inom familjen. Helt plötsligt är rollerna inte desamma längre och det är inte så lätt att hitta nya. Martha får dock oväntad hjälp av Gianni, en vänlig man som var med när Austin dog och av grannen Dorothy som vägrar lämna henne ifred.

Utvecklingsroman för vuxna

Detta är i högsta grad en utvecklingsroman om att som vuxen hitta sig själv i relation till andra när relationerna kastas om. Det är intressant och eftertänksamt. Jag var inte så förtjust i början men den har dröjt sig kvar i huvudet och blir bättre och bättre med tiden. Om ett tag vill jag läsa om den.

Konsten att tala med en änkling

Av: Tropper, Jonathan Tipsat av: Emma Sigvardsson

Douglas förlorade sin fru för ett år sedan och är inte riktigt överens med livet. En charmig och oväntat rolig historia om sorg, saknad och att livet trots allt går vidare.