Backseat saints

Härligt! En ny bok av min nya favoritförfattare. Karaktären Rosa Mae från hennes tidigare bok Gods in Alabama har fått en egen berättelse.

I Joshilyn Jacksons första bok Gods in Alabama, på svenska  Visst finns det gudar i Alabama, dyker "guden" Jim Beverlys flickvän Rose Mae upp och ställer till förtret för huvudpersonen Arlene.

Att döda eller dödas

Här har Rosa Mae fått sin egen berättelse. Hon växte upp moderlös hos en våldsam far, gav sig tidigt iväg hemifrån men har fortsatt att söka sig till våldsamma män. Nu har hon gift sig med Thom och jämfört med honom tycks både pappan och Jim vara fridsamma män.

På en flygplats möter Rose Mae en spåkvinna som säger att för hennes del handlar det nu om att döda eller dödas. Det är du eller han säger kvinnan. Rose Mae har sin farfars gamla pistol men ska hon kunna rikta den mot sin egen man? Har spåkvinnan rätt? Och vem är kvinnan egentligen?

Jackson fortsätter här att berätta om den amerikanska söderns tuffa kvinnor. Det här är inte den bästa av hennes böcker men besviken blir jag inte. Jag tycker det är kul när samma personer dyker upp i flera böcker. På det sättet lär man känna dem ännu bättre och Jacksons kvinnor vill man lära känna.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maja Samuelsson den 15 december 2010