Böcker av Ingelin Angerborn

Ingelin Angerborns böcker är populära, de är ofta utlånade på biblioteken. Hon har skrivit roliga böcker, böcker om vardag, kompisar och kärlek och böcker som är spännande på ett nästan magiskt vis.

Ingelin Angerborn

Den hemliga klubben Klant & kompani består av Viking, Vilma och Viktor. Det mesta går galet när de är i farten. Kartkatastrofen heter den första boken om klubben.

Kärlek och krångel

Johanna och Emma går i femman och skriver dagbok båda två. Läs om deras vardagsliv med familj, kompisar och kärlek. Första boken om Johanna och Emma heter Pussar och P. S.

Tilda är huvudperson i böckerna som heter Om jag bara inte... Hon krånglar ofta till det för sig. Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund är första boken om Tilda.

Magiska mysterier som ger rysningar

Flera av Ingelin Angerborns böcker är på samma gång vardagsvanliga och väldigt spännande. Gillar du rysare, spökmagi och oförklarliga mysterier så ska du testa någon av dem. Gengången, Hjärta av damm och Rum 213 är sådana böcker.

Låna Ingelin Angerborns böcker på bibblan

Här nedanför är en lista med några av Ingelin Angerborns böcker som du kan låna på biblioteken. De flesta finns också som talbok, för egen nedladdning eller som Daisy.

 1. Månfågel

  Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Ulrika Sjölin

  En spännande berättelse om både mystik och vardag. Vendela skriver ett brev som hon lämnar på stranden och en dag får hon svar, men från vem?

 2. Tredje tecknet

  Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

  Det är sommarlov men Olivia är inte glad. Bästisen är ihop med Milo som Olivia är kär i. Hemma är det ensamt och nästan läskigt. Var kommer den okända nyckeln ifrån, och vad har hänt med hissen?

 3. Rum 213

  Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

  På ett slumpartat sätt har Elvira kommit med på ett sommarkollo. Fast hon anmälde sig en vecka för sent och fast det var tio före i kön. Men ibland ska man ha tur - eller otur?

 4. För alltid

  Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

  Detta är en bok i Maria Gripe-anda, en bok om mystiska sammanträffanden och magiska händelser. Inte i en fantasyvärld utan allt utspelar sig i vår vanliga vardagsvärld.

 5. Gengången

  Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

  På sommarlovet köper Ellinor en fin speldosa. Men det är något märkligt med den, och snart drömmer Ellinor underliga drömmar.

 6. Hjärta av damm

  Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

  Det är höstlov och Bella går en teaterkurs. Ledarna och de andra i gruppen är schyssta, men det händer konstiga saker i den gamla teatern. Och nu ska de snart ha fest och sova över.

 7. Sorgfjäril

  Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

  Ååå vad jag gillar den här boken! Med härliga rysningar läser jag om Alice och hennes lillebror Emanuel som flyttat ut på landet med mamma och pappa. De har flyttat till ett stort hus som kallas "Spanska slottet".

 8. Önskestjärnan

  Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Astrid Wolff Feychting

  Astrid har haft en riktig skitdag - hon blir osams med sin bästis Vera och när hon kommer hem från skolan är hennes mamma sur och bara tjatar på henne.

 9. Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund

  Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Bibliotekets personal

  Om Tilda inte hade råkat byta ut tant Doris hund så hade det aldrig hänt. Hennes cykel hade inte blivit stulen, hon hade inte stukat foten och gjort hål på sina nya jeans. Och framför allt hade hon inte blivit superlycklig.

 10. Pussar och P.S.

  Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

  En bok som egentligen är två dagböcker som Johanna och Emma skriver utan att veta om varandra.

 1. Sal 305

  Av: Angerborn, Ingelin
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2016
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: Bok
 2. Kartkatastrofen

  Av: Angerborn, Ingelin
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2009
  Klassifikation: Bilderböcker och kapitelböcker på svenska för små barn
  Finns som: Bok

På Ingelin Angerborns webbsida kan du läsa mer om henne, hennes böcker och hur det är att vara författare.

På Barnensbibliotek.se kan du läsa en intervju med Ingelin Angerborn.

Se alla böcker av Ingelin Angerborn som finns på biblioteken.