Att ladda ner e-böcker

Du kan ladda ner e-böcker till din mobil surfplatta eller dator som du sedan kan läsa utan att vara uppkopplad. Så här gör du.

Till Iphone och Ipad

Skaffa ett Adobe ID.

Ladda ner en app som klarar att läsa DRM-skyddade e-böcker, till exempel  Pocketbook Reader eller Aldiko Book Reader från App Store. De är gratis. Auktorisera genom att fylla i ditt Adobe ID under DRM-konto.

Logga in på Minabibliotek, sök upp den bok du vill låna och klicka på knappen Låna. Välj Ladda ner (epub). Välj sedan Öppna i Pocketbook Reader/Aldiko Book Reader.

Till en Androidenhet

Skaffa ett Adobe ID.

Ladda en app som klarar att läsa DRM-skyddade e-böcker, till exempel  Pocketbook Reader eller Aldiko Book Reader från Google Play. De är gratis. Auktorisera genom att fylla i ditt Adobe ID under DRM-konto.

Logga in på Minabibliotek, sök upp den bok du vill låna och klicka på knappen Låna. Välj Ladda ner (epub). Längst ner på skärmen dyker länken Öppna upp. Klicka på den.

Till dator

Skaffa ett Adobe ID.

Ladda ner programmet Adobe digital editions.  Det är gratis. Auktorisera genom att fylla i ditt Adobe ID under DRM-konto.

Logga in på Minabibliotek, sök upp den bok du vill låna och klicka på knappen Låna. Välj Ladda ner (epub). Välj Öppna med Adobe digital editions.

Ladda ner igen

Om nedladdningen misslyckats, eller om du vill ladda ner samma bok till en annan enhet går du till Mina sidor > Mina lån. Klicka på Fortsätt lyssna/läsa och sedan på Ladda ner.

Tänk på att de enheter du vill använda måste vara auktoriserade till samma Adobe ID om du ska kunna ladda ner samma bok till respektive enhet.

Läs mer om

1. Att låna e-böcker och e-film

Om du har ett bibliotekskort hos oss så kan du låna e-böcker och e-ljudböcker. Du kan göra ett lån var sjunde dag och ha upp till fyra aktiva lån samtidigt. Från 1 januari 2019 kan du också låna strömmande film.

2. Adobe ID

De e-böcker som du lånar och laddar ner via Minabibliotek.se är kopieringsskyddade. Därför måste du ha ett Adobe ID, alltså ett användarkonto hos Adobe.

3. E-böcker

Leta efter e-böcker och få tips, se topplistor och listor på nya e-böcker. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökfältet.