Låna e-ljudböcker

E-ljudböcker är böcker som du lyssnar på strömmande eller nedladdade i din mobil, surfplatta eller dator. Du kan låna två e-ljudböcker eller e-böcker var sjunde dag. Lånetiden är 28 dagar.

Du får låna två e-ljudböcker eller e-böcker per vecka. Du kan välja att ladda ner eller att läsa strömmande.

Så gör du

På mobil och surfplatta

Ladda ner appen Biblio från App Store eller Google play. Öppna appen och välj Umeåregionens bibliotek. Logga in med bibliotekskortsnummer eller personnummer + pin-kod.

Om du redan har ett pågående lån på en e-ljudbok syns det nu i appen. Klicka på boken för att fortsätta lyssna.

Du kan välja att söka och låna direkt i appen eller här på Minabibliotek.

Om du vill lyssna där du inte har någon internetuppkoppling, eller dålig uppkoppling, kan du i förväg göra boken tillgänglig offline. Den laddas då tillfälligt ner till din enhet och du kan lyssna var som helst.

På dator

Logga in på Minabibliotek. Sök upp den bok du vill låna. Klicka på knappen "Låna". Nu öppnas spelaren och uppläsningen startar. För att fortsätta lyssna på en redan lånad bok, gå till Mina lån under Mina sidor och klicka på Fortsätt lyssna.

Dina e-lån

Dina lånade e-böcker hittar du under "Mina sidor" och i appen Biblio.

Lånetid och antal

Du får låna två e-ljudböcker eller e-böcker var sjunde dag. Lånetiden är fyra veckor och det går inte att avsluta ett lån i förtid. Tyvärr finns det en begränsning för hur många e-böcker biblioteken kan låna ut. Det kan innebära att det ibland kanske inte går att göra e-lån även fast din kvot inte är uppnådd.

Varför finns inte alla böcker på biblioteket?

Många titlar existerar inte som e-ljudböcker. Och av dem som finns bestämmer förlagen vilka e-böcker som biblioteken får låna ut. Biblioteken kan också välja bort titlar, till exempel om de är för dyra.Så fungerar appen Biblio

Läs mer om

 1. E-ljudböcker

  Leta efter e-ljudböcker och få tips, se topplistor och listor på nya e-ljudböcker för vuxna. Söker du en speciell titel eller författare, använd sökfältet.

 2. Felsökning e-lån

  Här är några vanliga fel som kan uppstå vid e-bokslån och tips på hur de kan lösas.

 3. Låna e-böcker

  E-böcker är böcker med text i digital form som du läser på skärmen. Du kan låna två e-böcker eller e-ljudböcker var sjunde dag. Lånetiden är 28 dagar.

 4. Kom igång med e-böcker

  Boka gärna en tid så visar vi hur du gör för att läsa e-böcker eller e-ljudböcker på din dator, läsplatta eller mobil.