Astrid, alltid Astrid!

Stackars alla människor som inte har ett lika fint namn som Astrid. Henns mamma och pappa fattade inte när hon föddes att hon skulle heta Astrid. Så det har hon valt själv.

Det var Astrids mammas mormor som hette så. En barsk, ståtlig och rättvis mormor, mamma har berättat om henne. Astrid som hette Eva då, bestämde sig bara så där att hon nu skulle heta Astrid. Eftersom hon är en mycket bestämd tjej.

Tid att tänka

8-åriga Astrid gillar egna tänkarstunder och att såsa runt med farmor. Tyvärr är det svårt att få tänkarstunder på fritids, där är ofta ett himla liv. Det är så orättvist, Astrids syskon får minsann vara hemma och göra egna saker. Alltså startar Astrid en sluta-fritids-kampanj. Envis som hon är.

Det här är en fin och fartfylld bok om en speciell tjej. En som är smart och bestämd. Heja Astrid! Läs den själv, eller ännu hellre, be någon att läsa den högt för dig.

Charlotta Lannebo som har skrivit boken säger att mycket i den kommer från hennes egen barndom. Boken har också fina bilder av Maria Nilsson Thore.

  1. Jag är jag

    Av: Adbåge, Emma Tipsat av: Annika Edlund

    Mickan är varken supersnygg eller fulast i universum. Det är bra för då får hon vara i fred.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 19 november 2019