Arthur på en ö i havet...

Om det finns böcker som är som gjorda för hängmattan en sommardag så är det här en sån.

En bok om den första pirrande förälskelsen och om gamla kärlekar. Om hur det är att ha en strulputte till pappa och att vara tretton på det fjortonde och stå på tröskeln till det hägrande vuxenlivet. Att cykla tandemcykel på Kärleksstigen med någon som man tycker om på en ö fylld av dofter och äventyr.
 
Ön är Ven och i klart väder ser man Danmark på håll. Arthur upptäcker ön och lär känna sommargäster och fastboende och hans pappa underhåller gästerna på Backafallskrogen. Han kan ibland tycka att det är svårt att få ha sin pappa för sig själv en stund.
 
Så mycket ska hinnas med under fyra sommarveckor. Och ibland får han vara mer vuxen än en trettonåring ska behöva vara när pappan tar sig ett och annat glas för mycket och förirrar sig sig in i nya kärleksäventyr.

Samurajsommar

Av: Edwardson, Åke Tipsat av: Ingalill Stenmark

En perfekt bok att läsa på sommaren, idag är det nästan 25 grader och jag känner i kroppen hur skönt det är med värme, sol och bad. Den härliga känslan borde också Kenny och hans kompisar som boken handlar om få uppleva. Men deras sommar blir en helt annan...

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Hans Millgård den 23 juli 2007