Arrival

En novellsamling som förutom novellen bakom filmmanuset till Arrival innehåller fler fascinerande berättelser av Ted Chiang, skrivna med ett både enkelt och medryckande språk.

Av: Chiang, Ted
Språk: Engelska
Publiceringsår: 2016
Låna

Arrival är en samling science fiction-noveller av Ted Chiang som bjuder på många sinsemellan väldigt olika upplevelser. "Story of your life" ligger till grund för filmen Arrival som lånat sitt namn till boken. När främmande rymdskepp en dag anländer i omloppsbana runt Jorden kallas lingvisten Louise Banks in för att lyckas kommunicera med besökarna. Genom att lära sig det främmande språket lär hon sig också ett helt annat sätt att uppleva och förstå världen.

Fascinerande och omvälvande

"Tower of Babylon" berättar om gruvarbetare som anlitats för att göra den långa klättringen upp längs Babels torn för att bryta sig in i himlavalvet. "Seventy-two letters" utspelas i London under en industriell revolution där de teknologiska genombrotten utgörs av alkemi och kabbalistiska golem.

I några av de andra novellerna får vi möta en matematiker som lyckas leda i bevis att matematiken är godtycklig och en komapatient som efter behandling med en ny medicin vaknar upp med kraftigt förhöjd intelligens.

Ted Chiangs prosa är enkel, klar och medryckande. Varje berättelse är fylld med fascinerande idéer och omvälvande uppenbarelser.

  1. Romaner om klimathotet

    Skrivet av: Terje Nordin

    Här hittar du en samling cli-fi-böcker, det vill säga romaner om hur vi människor påverkas av klimatförändringar och vad det kan betyda för vår framtid.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Terje Nordin den 15 februari 2017