Anpassning till skärpta allmänna råd i Vännäs

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Region Västerbottens skärpta råd vidtar vi åtgärder för att motverka smittspridningen. Folkbiblioteken har öppet, men med begränsad service.

Covid-19 Foto: Pexels.com

All programverksamhet och aktiviteter riktade till allmänheten på biblioteken ställs in.

Det här innebär anpassningarna för dig som besöker oss:

• Under rådande restriktioner är biblioteket inte en mötesplats. Biblioteken är öppna, men med begränsad service. Det går bra att låna och lämna böcker men håll ditt besök kort och håll avstånd.
  • Personalen kan inte hjälpa till ute vid hyllorna eller vid skrivare, datorer eller kopiatorer. Det är självservice som gäller.
  • Vi minskar tillgängligheten till internetdatorer och begränsar tiden som du kan använda dem till 10 minuter.
  • Vi kan av olika skäl behöva stänga bibliotek med kort varsel.
  • Precis som tidigare ber vi dig att stanna hemma om du är sjuk och att hålla avstånd till andra när du besöker oss.
  • Du som är i riskgrupp kan få särskild biblioteksservice.
  • Ingen ska bli utan läsning! Du som inte kan eller vill komma in till biblioteket trots anpassningarna, hör av dig så ordnar vi det.

1. Vännäs bibliotek

Välkommen att besöka oss i Vännäs! Vårt bibliotek är ett kombinerat folk- och skolbibliotek och ligger i anslutning till Vegaskolan i Vännäs.

1. Biblioteken och coronaviruset

Skrivet av: Anna Sahlén

Från och med 11 november gäller utökade restriktioner för att minska smittspridningen i länet. En uppmaning är att inte alls vistas på allmänna platser, så som bibliotek.

den 13 november 2020