Anpassning till skärpta allmänna råd i Umeå

Just nu är biblioteket inte en mötesplats. Vi på Umeås folkbibliotek vill att du framför allt håller dig hemma eller håller nödvändiga besök så korta som möjligt. Vi kan inte heller hjälpa dig ute bland bokhyllor och datorer.

Logotyp för Umeå kommun

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Region Västerbottens skärpta råd vidtar vi åtgärder för att motverka smittspridningen. Folkbiblioteken har öppet, men med begränsad service.

Framför allt minskas läs- och studieplatser avsevärt och besökare uppmanas att hålla sina besök korta. Anpassningarna gäller från och med den 11 november till och med den 8 december, men kan komma att förlängas.

Programverksamhet och aktiviteter på biblioteken, som sagostunder, språkcaféer och besök av skolklasser, ställs in till och med årsskiftet.

Det här innebär anpassningarna för dig som besöker oss:

• Under rådande restriktioner är biblioteket inte en mötesplats. Biblioteken är öppna, men med begränsad service. Det går bra att låna och lämna böcker men håll ditt besök kort och håll avstånd.
  • Personalen kan inte hjälpa till ute vid hyllorna eller vid skrivare, datorer eller kopiatorer. Det är självservice som gäller.
  • Vi minskar tillgängligheten till internetdatorer och begränsar tiden som du kan använda dem till 20 minuter.
  • Vi minskar antalet sitt- och studieplatser.
  • Vi kan av olika skäl behöva stänga bibliotek med kort varsel.
  • Precis som tidigare ber vi dig att stanna hemma om du är sjuk och att hålla avstånd till andra när du besöker oss.
  • Du som är i riskgrupp kan få särskild biblioteksservice.
  • Du kan kontakta oss via stadsbibliotekets servicetelefon 090-16 33 00, måndag-fredag klockan 10-15.

För Umeå stadsbibliotek gäller

• Alla grupprum hålls stängda.
  • Inga studieplatser tillhandahålls.
  • Rummet Hitta, släktforskning håller stängt.
  • Rummet Mixa, poddcaststudio håller stängt.
  • Dator för läsning av mikrofilm är inte tillgänglig.

Nå oss

1. Alla bibliotek

Biblioteken, deras öppettider, adresser, kontaktuppgifter och annan användbar information.

1. Biblioteken och coronaviruset

Skrivet av: Anna Sahlén

Från och med 11 november gäller utökade restriktioner för att minska smittspridningen i länet. En uppmaning är att inte alls vistas på allmänna platser, så som bibliotek.