Anpassning till skärpta allmänna råd i Robertsfors

Just nu är biblioteket inte en mötesplats. Vi på biblioteken i Robertsfors kommun vill att du framför allt håller dig hemma eller håller nödvändiga besök så korta som möjligt. Vi kan inte heller hjälpa dig ute bland bokhyllor och datorer.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens och Region Västerbottens skärpta råd vidtar vi åtgärder för att motverka smittspridningen. Folkbiblioteken har öppet, men med begränsad service

Anpassningarna gäller från och med den 11 november till och med den 8 december, men kan komma att förlängas.

Programverksamhet och aktiviteter på biblioteken, som sagostunder, bokcirklar, Afterschool. och digitalhjälp ställs in tills vidare.

Det här innebär anpassningarna för dig som besöker oss:

• Under rådande restriktioner är biblioteket inte en mötesplats. Biblioteken är öppna, men med begränsad service. Det går bra att låna och lämna böcker men håll ditt besök kort och håll avstånd
  • Vi har inte låna själv-öppet i Robertsfors utan öppnar biblioteket 11.00.
  • Personalen kan inte hjälpa till ute vid hyllorna eller vid skrivare, datorer eller kopiatorer. Det är självservice som gäller.
  • Vi minskar tillgängligheten till internet-datorer och begränsar tiden som du kan använda dem till 15 minuter.
  • Stolar och studieplatser är borttagna.
  • Vi kan av olika skäl behöva stänga bibliotek med kort varsel.
  • Precis som tidigare ber vi dig att stanna hemma om du är sjuk och att hålla avstånd till andra när du besöker oss.
  • Ingen ska bli utan böcker! Du som inte kan eller vill komma in trots anpassningarna, hör av dig så ordnar vi det. Detta gäller förstås för alla biblioteken i kommunen. Hör av er till robbib@robertsfors.se eller ring 0934-140 24.

1. Biblioteken och coronaviruset

Skrivet av: Anna Sahlén

Från och med 11 november gäller utökade restriktioner för att minska smittspridningen i länet. En uppmaning är att inte alls vistas på allmänna platser, så som bibliotek.

1. Ånäsets bibliotek

Ånäsets bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek som ligger i Nybyskolans lokaler med entré och parkering från Idrottsvägen.