Jag jobbar som webbredaktör med tekniskt ansvar för Minabibliotek och de digitala medierna.

Jag finns också ute i diskarna på Umeå stadsbibliotek ibland.

Tips

 1. Fartrusiga

  Av: Forsberg, Björn Tipsat av: Annika Winning

  En djupgående men sammanhållen och intresseväckande genomgång. Björn Forsberg skriver informativt och med stor inlevelse om Sveriges infrastruktur de senaste 200 åren. Vi får också veta vad han ser för framtidsscenarion för våra olika typer av trafik.

 2. Sapiens

  Av: Harari, Yuval Noah Tipsat av: Annika Winning

  Trots att jag inte är helt okunnig om mänsklighetens historia och att denna bok, som undertiteln och formatet visar, är en kort historik, läser jag den med oupphörligt intresse. Kända fakta blir som nya när Yuval Noah Harari drar upp de stora linjerna.

 3. Kåda

  Av: Riel, Ane Tipsat av: Annika Winning

  Av alla böcker om hur snett det kan gå i vissa familjer som jag har läst den senaste tiden är den här den mest absurda. Ändå känns skildringen på något sätt helt realistisk.

 4. Den stora bubblan

  Av: Grankvist, Per Tipsat av: Annika Winning

  Om att bekämpa "fake news" och ta sig ut ur filterbubblor, handlar Per Grankvists bok Den stora bubblan.

 5. Den stora utställningen

  Av: Hermanson, Marie Tipsat av: Annika Winning

  På ett äldreboende sitter Otto och minns. Ur hans annars dimmiga minnen stiger hågkomster från våren och sommaren 1923 fram med sällsam skärpa.

 6. Språktidningen

  Tipsat av: Annika Winning

  Språk angår oss alla på ett eller annat sätt. I Språktidningen hittar du allt du kan tänka dig om detta spännande ämne, och lite till! Allt är dessutom roligt och välskrivet.

 7. Pojken som läste Jules Verne

  Av: Grandes, Almudena Tipsat av: Annika Winning

  1939 tog spanska inbördeskriget slut. Men i Andalusiens otillgängliga bergstrakter lever motståndet kvar. Nino växer upp i en liten fattig by i bergen där hans pappa är civilgardist. Sommaren 1947 är Nino nio år, och börjar fundera över det han ser omkring sig.

 8. Alkemistens dotter

  Av: Edenborg, Carl-Michael Tipsat av: Annika Winning

  Rebis uppfostras till att ta släktens stora ansvar vidare. En spännande och fantasifull skröna om alkemi och existensens villkor.

Visa fler