Jag arbetar med läsfrämjande verksamhet för barn i åldern 0-6 år; babybokprat, småbarnsramsor, sagoklubben "fredagsmys", 6-årsvisningar och projekt i samarbete med förskolan. Jag ansvarar även för program och utställningar.

Lästips för barn och ungdomar

 1. Ett rum till Lisen

  Av: Johansson, Elin Tipsat av: Annika Edlund

  När Lisen ska provsova alla rum i huset får Naima vara med. Det blir en rolig och spännande sommar.

 2. Papegojkaoset

  Av: Ceder, Camilla Tipsat av: Annika Edlund

  Två bästa vänner, som är både lika och olika. Nu har de fått hand om en papegoja. En som verkligen behöver lite uppfostran. Men hur då?

 3. Billie, Korven och havet

  Av: Hansson, Julia Tipsat av: Annika Edlund

  Alla gillar inte att vara på stranden. Eller i havet. Läskigt, tycker Billie. Tills Korven hittar det som får Billie att ändra sig.

 4. Jag klyver er itu

  Av: Mivelli, Tamara Tipsat av: Annika Edlund

  Maryams familj är i skärvor och hon flyr hem till pojkvännen Filip. Där finns en pappa som lagar mat, en mamma som borde gå till jobbet och en kanin som heter Gunnar. Men hur ska allt bli nu?

 5. Min bror heter Jessica

  Av: Boyne, John Tipsat av: Annika Edlund

  När Sams stora idol, brorsan Jason, avslöjar sin hemlighet vänds hela tillvaron upp och ner. Ryktena går och Jason själv mår allt sämre.

 6. Vem kan hitta Putte?

  Av: Roxberg, Ester Tipsat av: Annika Edlund

  När grannens undulat försvinner får Francis ont i magen av oro. Det var ju han som glömde stänga balkongdörren.

 7. Bara David

  Av: Stoltz, Lina Tipsat av: Annika Edlund

  David blir familjehemsplacerad i Idas familj. Jättejobbigt, tycker Ida. En flera år äldre kille, som knappt säger något. Och mamma och pappa som inte märker hur han är. Åh, kan han inte bara flytta!

 8. Mojängen

  Av: Widmark, Martin Tipsat av: Annika Edlund

  Tänk om den supersmarta prylen som kan göra allt tråkigt, till slut tar över och styr ditt liv? Läs en härligt rolig historia, med vackra bilder.

 9. I garderoben

  Av: Bengtsson, Anna Tipsat av: Annika Edlund

  Hur tror du att det låter i garderoben när alla väskor som ligger inslängda berättar om sina resor? Häng med in och lyssna.

 10. Hjärtat är en knuten hand

  Av: Volden, Ingrid Ovedie Tipsat av: Annika Edlund

  En mycket fin berättelse om Oliver och Aline. Om vänskap och kärlek, sorg och missförstånd.

Visa fler

Texter för vuxna

 1. Bokcirkeln "Finland i våra hjärtan"

  Skrivet av: Annika Edlund

  På Grubbebiblioteket huserar en bokcirkel som vänder blickarna mot vårt grannland i öster. Cirkelledaren Kaarina Honkanen berättar om cirkeln och listar alla böcker som den läst. Där hittar du många bra lästips.

 2. Högläsningsgodis

  Skrivet av: Annika Edlund

  Annika Edlund på Grubbebiblioteket brinner för högläsning. Här bjuder hon på mängder med boktips för föräldrar och andra vuxna som har barn i sin närhet och vill väcka läs-hunger.

 3. Högläsningspepp: rysare och spöken

  Skrivet av: Annika Edlund

  Lagom läskiga böcker att läsa högt tillsammans med barn mellan 6 och 9 år. Och en lista med ännu läskigare böcker att läsa med de som är 9-11 år.

 4. Högläsningspepp: mod att vara feg

  Skrivet av: Annika Edlund

  Att våga säga att du inte vågar är stort mod. Här är fina högläsningsböcker för barn mellan 5 och 11 år. Om att vara lite rädd men ändå våga.

 5. Gör högläsning till en vana

  Skrivet av: Annika Edlund, Dehbroa Lindberg

  Allt färre föräldrar läser högt för sina barn. Var med och bryt den trenden. Låt högläsning bli en daglig vana och en chans att varva ned med ditt barn, komma nära och dela en upplevelse. Du är ditt barns bästa högläsare.

 6. Jag joggar, alltså lyssnar jag

  Skrivet av: Annika Edlund

  "Det var ljuvligt att springa med en mjuk berättarröst i öronen." Det bästa med joggning är att du kan springa och läsa samtidigt, skriver Annika Edlund i sin krönika.