Anna och den franska kyssen

Anna vill inte alls gå skola i Frankrike, men hennes pappa är bestämd. Hon får kämpa med språket, hemlängtan och kärleken.

Vad skulle du tycka om att bli skickad av dina föräldrar till ett land där du inte ens kan språket? Anna blir inte glad då hennes pappa helt på egen hand bestämmer att hon ska läsa sitt sista skolår innan universitetet på en skola i Paris.

Tvingas flytta

Hemma i Atlanta har Anna sin lojala bästa vän och även en kille som äntligen börjat besvara hennes känslor. Dessutom kan hon inte ett ord franska, så det sista hon vill är att bo ensam i Paris ett helt år. Men ingenting kan få hennes pappa att ändra sig och snart står hon ensam på skolans elevhem i Paris.

Trots att hon inte kan språket får Anna snart flera vänner, bland annat den snygge Étienne St. Clair som snart blir hennes bästa vän. Medan Anna kämpar med att lära sig språket, hantera sin hemlängtan, hålla kontakten med sitt gamla liv och lära känna sin nya stad så inser hon att hon börjar bli kär i Étienne. Men det funkar ju inte, för han har redan en flickvän och hon har ju sin kille i Atlanta. Eller?

Det som är viktigt i livet

Att skapa sig en ny tillvaro i Paris och samtidigt hålla kontakten med det gamla livet i Atlanta visar sig vara knepigare än Anna trodde. Det blir ett omtumlande år i "kärlekens stad" och Anna får lära sig mycket om vänskap, kärlek och vad som är viktigt i livet.

Gillar du romantiska böcker ska du läsa den här. Det är verkligen inte alltid lätt att bli kär.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andréa Ejelöv den 22 februari 2016