Boktips jag har skrivit

 1. Resa till Port Said

  Av: Sjöberg, Lina Tipsat av: Anna-Lena Hedman

  Det är inte helt lätt att berätta om handlingen i denna bok, eftersom det finns flera parallella handlingar och flera berättarjag, men det handlar i alla fall om den psykiskt labila Dagmar som reser till Östafrika som sekreterare, hoppar av sitt uppdrag och fortsätter sin resa på egen hand.

 2. Klasskassan

  Av: Jansson, Anna Tipsat av: Anna-Lena Hedman

  Emils klass ska åka på klassresa. Någon vill åka till Egypten, en annan till Sydamerika. Läraren, fröken Jaxon, vill sola sig på Gran Canaria.

 3. Jakten mot nollpunkten

  Av: De Geer, Carl Johan Tipsat av: Anna-Lena Hedman

  Fruktanvärt rolig. Självutlämnande. Kritisk. Allt detta och mer därtill är Carl Johan de Geers självbiografi "Jakten mot nollpunkten".

 4. Ner till hundarna

  Av: Helle, Helle Tipsat av: Anna-Lena Hedman

  Bente sitter i en busskur i en liten kustby. Hon är en författare som har lämnat sitt hem och sin sambo och nu letar efter ett bra ställe att gråta på.

 5. Så fick vi se slutet

  Av: Ferris, Joshua Tipsat av: Anna-Lena Hedman

  Hur kan en trygg, välbärgad tillvaro på kontoret bli ett bekvämt men plågsamt fängelse, en grogrund för galenskap? Hur bryter man sig ur ett, materiellt sett, rikt liv som man själv strävat efter att landa i?

 6. På Chesil Beach

  Av: McEwan, Ian Tipsat av: Anna-Lena Hedman

  Tabun och förväntningar runt sexualitet och kärlek i en miljö så främmande och ändå så nära i tid och rum. Chesil Beach är en liten pärla till bok.

 7. Min far hade en dröm

  Av: Obama, Barack Tipsat av: Anna-Lena Hedman

  Nyfikenhet lockade mig att läsa Barack Obamas självbiografiska bok "Min far hade en dröm". Jag ville veta vem han är, han som mot alla odds och med så stor marginal blev vald till ett av världens mäktigaste ämbeten.

 8. Var är Alaska?

  Av: Green, John Tipsat av: Anna-Lena Hedman

  Miles Halter lämnar ett trist, ensamt liv på high school bakom sig och anländer till internatskolan Culver Creek i Alabama en tryckande het dag strax före terminens början.

 9. Räcker det om jag älskar dig?

  Av: Bredow, Katarina von Tipsat av: Anna-Lena Hedman

  Fanny är ihop med Johan, som av tjejerna kallas mr P, P som i "Perfect". Vad som än händer vill Fanny inte förlora honom. Så när hon inser att han kanske ljuger för henne börjar hennes värld rasa samman...

Visa fler

Artiklar jag har skrivit

 1. Bilder av ett stationssamhälles uppkomst

  Skrivet av: Inger Edebro Sikström, Anna-Lena Hedman

  Har du någonsin undrat hur det såg ut där du bor för sådär hundra år sedan, eller mer? Vännäsbor behöver inte fundera, för tack vare Inger Edebro Sikström och Tomas Sikström kan de bara gå in i databasen vannashistoria.se och se efter själva.

 2. "Alla kan något, och alla kan lära ut"

  Skrivet av: Anna-Lena Hedman

  Läxhjälpen på Vännäs bibliotek har hållit på i flera år. Här möts läxhjälpare och elever och ökar kunskapen tillsammans. Anna-Lena Hedman skriver om dessa vardagshjältar i sitt reportage.

 3. Jag lovar … att försöka!

  Skrivet av: Anna-Lena Hedman

  Det är samma sak varje gång – ett nytt år för med sig nya förhoppningar. Inte så mycket på omvärlden som på mig själv: jag kan bli lite hälsosammare, lite smartare, lite bättre.

 4. Här får "onga" röra spinnrocken

  Skrivet av: Anna-Lena Hedman

  Med hjälp av utrotningshotade får och en uppsättning spinnrockar för hon ett stycke kvinnlig kulturhistoria vidare in i framtiden.<br/> Kia Jonsson prioriterar lugnet och de små utgifterna mer än myllret och de stora inkomsterna.