Jag är redaktör och bildansvarig här på Minabibliotek. Jag brukar även jobba i disken på Umeå stadsbibliotek. Tre saker som jag gillar är fåglar, tv-spel och Terry Pratchett.

Artiklar

 1. Skicka din dikt till Komatsu

  Skrivet av: Anna Östman

  Fram till 16 oktober kan du vara med i Komatsu citys haiku-tävling. Fota, måla, rita och skriv en dikt till din bild. Läs mer här om hur och vart du skickar in ditt bidrag.

 2. Engelsk parlör för Austen-iter

  Skrivet av: Anna Östman

  Vi har listat några engelska ord som låter bekanta, men som för 200 år sedan betydde något annat än vi är vana vid.

 3. Enad front mot jättebalsamin

  Skrivet av: Anna Östman

  Det finns växter som etablerat sig i Västerbotten som betecknas som invasiva arter. Anna Östman skriver om hur roligt det kan vara att hjälpa till att göra sig av med dem och var du kan hitta information om hur och varför vi bör göra det.

 4. Fakta och myt om mat och näring

  Skrivet av: Anna Östman

  Visste du att spöken och andar ligger bakom sellerijuicens popularitet? Eller att det finns flera hundra blodgrupper och inte bara fyra, som i blodgruppsdieten? Anna Östman anti-tipsar om dietböcker och föreslår alternativa kunskapskällor med vetenskaplig grund.

 5. Experiment för hemmet

  Skrivet av: Anna Östman

  Vi har gjort en lista med instruktionsvideor om olika spännande kemi- och fysikexperiment du kan göra hemma. De passar både vuxna och barn.

 6. 364 som i "true crime"

  Skrivet av: Anna Östman

  Tycker du att vi har satt en konstig rubrik? Ta i så fall en titt på listan "O som i ouppklarade mord", eller så nöjer du dig helt enkelt med denna true crime-reboot av den tidigare tipslistan.

 7. Arrangemang under hösten 2019

  Skrivet av: Anna Östman

  Några av höstens många arrangemang på Umeåregionens folkbibliotek. Du hittar alla kommande arrangemang i kalendern.

 8. Fångsten gör inte fisket

  Skrivet av: Anna Östman

  Att åka hem utan fångst och retad av sluga rödingar är inget som avskräcker vår skribent.

Visa fler

Tips

 1. Stark som en björn, snabb som en örn

  Av: Zackari Wahlström, Kalle Tipsat av: Anna Östman

  Ett gäng kapitel om olika träningsrelaterade situationer du kan hamna i och berättelser om de vedermödor som författaren själv har utsatt sig för.

 2. Mannen på myren

  Av: Salomonsson, Anita Tipsat av: Anna Östman

  En rofyllt intensiv berättelse om förväntningar som växer sig stora, trots envisa försök att hålla dem i schack och om vikten av att alltid ha bullar i frysen.

 3. Ropa på Ulrik

  Av: Ahlgren, Daniel Tipsat av: Anna Östman

  Monika träffar en gammal bekant från barndomen i en stuga på landet. Det blir ett överraskande, men kanske inte så kärt återseende.

 4. The Elder Scrolls V - Skyrim

  Tipsat av: Anna Östman

  Ödesmättade ställningstaganden och ständigt överraskande drakstrider är några av byggstenarna i Bethesdas femte Elder Scrolls-spel, Skyrim.

 5. The Avengers

  Tipsat av: Anna Östman

  Världens superhjältar måste samarbeta för att rädda jorden, men de har var och en många egenheter som sätter käppar i hjulet. En film som lyckas kombinera massor av specialeffekter och action med bra manus och regi.

 6. The Virgin Suicides

  Tipsat av: Anna Östman

  En sorglig historia i regi av Sofia Coppola, om hur föräldrars välmening kan vara minst sagt en björntjänst för överbeskyddade barn.

 7. Horizon zero dawn

  Tipsat av: Anna Östman

  Ett näst intill buggfritt action-RPG med en storslagen historia att berätta. Horizon zero dawn lär tilltala många olika typer av spelare.

 8. American hustle

  Tipsat av: Anna Östman

  Två småskojare tvingas hjälpa FBI att sätta dit högt uppsatta medborgare. En spännande och välgjord film, som är lite mer av ett relationsdrama än actionfylld heist-film.

Visa fler