Alltid fucka upp

En oemotståndlig tjuvkik in i en ung kvinnas tillvaro som rymmer mörker, humor och vänskap.

Moa mår dåligt och lider av panikångest sen en tid tillbaka. Medan hon försöker hantera sina dagar matchar hon på Tinder med en känd tv-personlighet som är betydligt äldre. De bestämmer sig för att träffas. 

Roligt och träffsäkert

Alltid fucka upp är en utlämnande och underhållande samtidsskildring av en tillvaro med psykisk ohälsa och krångliga relationer med skev maktbalans. Här finns en del mörker, men också stor humor och varm vänskap. 

Den tillåter läsaren att tjuvkika in i Moas tillvaro med sina vänner. Dialogen är bitvis extremt rolig och träffsäker. Parallellt med det visar berättelsen även upp hjärtskärande detaljer som ger djup.

Lovande debut

Moa Romanova är konstnär och illustratör. Alltid fucka upp är hennes seriedebut, ett resultat av studierna på Serieskolan i Malmö. Teckningsstilen kan sägas vara art deco-inspirerad i svartvitt och accentfärger som grönt, rosa och gult. Inspirationen till bilduttrycket kommer till viss del från estetiken i Heinz Edelmanns grafiska uttryck från tiden för Yellow submarine. Men framför allt har hon valt ett uttryck som hon tycker är tidsenligt och snyggt. 

Kuriosa är att vännerna Sarah Klang och Åsa Söderqvist, känd som Shit kid, finns med i birollerna. Vem tv-personligheten är skildras ganska tydligt, men är annars bara en sökning bort. Alltid fucka upp är en mycket lovande debut. 

Fler tips

  1. Festens charmigaste tjej

    Av: Palm, My Tipsat av: Anna Östman

    En strukturerad, gripande och dessutom rolig berättelse om vad som händer när det blir kaos i en ung människas hjärna.

  2. Hjärnan darrar

    Av: Wiksten, Klara Tipsat av: Anna Sahlén

    En studie i medkänsla. 19 ömsinta porträtt av människor som inte har en given plats i framgångssamhället.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 22 juli 2019