Allt som rimmar på kär

Gro rimmar mest hela tiden, hon ska bli poet. Bästisen Mina blir kär hela tiden. När Josh börjar i klassen blir äntligen Gro kär, men det blir inte kul med bästisen. Läs en rolig och fin bok om vänskap och förälskelse.

Gro rimmar och rimmar. Hon ska bli poet. Hon och bästisen Mina är tolv år och går i samma klass.

Kill-rim

Mina blir ofta kär och då rimmar Gro på killarnas namn. En ganska udda men väldigt kul hobby. Gro har aldrig varit kär, men så börjar Josh i deras klass.

Josh är halv-amerikan och bara så snygg. Och trevlig. Gro gillar honom jättemycket och det verkar ömsesidigt. Tråkigt nog är Mina också kär i honom och hon berättar för alla. Mina är van att få som hon vill, och då ska ingen annan knipa Josh.

Roliga, kloka mormor

Gro är ofta hos sin mormor. Hon berättar om Mina och kärleksbekymren. Mormor berättar om sina kärlekar och om när hon träffade morfar. Även mormors hund Maggie blir kär, i Multe.

Allt som rimmar på kär är en smågalen men väldigt fin roman om vänskap som ställs på prov, om hundar som löper, och om Gros mormor som är så rolig och väldigt klok.

Men mest handlar boken om den stora förälskelsen.

Läs också

  1. I väntan på mitt ovanliga liv

    Av: Sahlin, Pär Tipsat av: Emma Sigvardsson

    Silas bor mittemellan himlen och helvetet. Mittemellan mobbar-Viggo och underbara Narin, som han inte vågar prata med. Men så kommer Silas på en lysande idé inför klassresan.

  2. Kampen mot superbitcharna

    Av: Solberg, A. Audhild Tipsat av: Andrea Ejelöv

    Ska Anne Bea klara av att vinna mot superbitcharna i talangjakten?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 1 oktober 2021