Allt jag vet om kärlek

Varm, poetisk bok med hårt slut.

Allt jag vet om kärlek är en kärleksberättelse mellan killarna Axel och Petter. Axel läser natur på gymnasiet, men innan en skrivlektion sitter han ensam med Petter. Petter är utåtgående och social, han tar mycket plats och har alltid lukten av cigaretter runt sig.

Mörka skuggor

Före skrivlektionen pratar Axel och Petter, och något skiftar inuti Axel. Han känner ett behov av att vara nära Petter och att prata med honom. Ju närmre Axel kommer Petter ser han mer och mer av Petters skuggor.

Hans dåliga mående. Hur det nästan är två versioner av honom som slåss med varandra. Axel och Petter går på demonstrationer och fester. De skriver konstiga meddelanden sent på kvällen till varandra. Och tillslut blir de kära. De föreställer sig en framtid med varandra. Men sen går allt fel.

Jag läste boken för första gången 2021. Den stod på regnbågshyllan på vårt bibliotek. Jag fastnade väldigt fort och läste den på cirka 2-3 dagar.

Fin relation

Berättelsen mellan killarna är så fin, deras relation är omtänksam och de pratar när något går snett. Boken har många poetiska drag vilket jag fastnar för. Boken slutar på ett lite mer otydligt sätt. Du vet inte riktigt var de befinner sig relationen. Läs boken ifall du gillar en varm bok med ett hårt slut. Den är verkligen bra.

Rekommenderas från ungefär 15 år.

Fler tips

  1. Nikki

    Av: Skogberg Nord, Malin Tipsat av: Anna Sahlén

    När Nikki ska börja i en ny skola har hon ont i magen. Hur ska något bli annorlunda, hon är ju fortfarande tjock och fel. Men så träffar hon Lo och en ny värld öppnar sig.

  2. Jag händer jämt

    Av: Rävås, Emma Tipsat av: Anna Sahlén

    Om kärlek när den är svår.