Allt jag önskar mig

Jocelyne är rätt så nöjd med sitt liv, även om det finns några saker som kunde vara bättre. Plötsligt en dag vinner hon en stor summa pengar, men en storvinst leder inte alltid till lycka.

Livet blir sällan som man tänkt sig. Jocelyne drömde förut om att bli modeskapare i Paris, men istället äger hon en sybehörsaffär i Arras. Hon väntade på drömprinsen men fick Jocelyn (ja, de heter faktiskt så likt varandra). Jocelyne är en medelålders kvinna vars barn är utflugna. Hon önskar att hon var några storlekar mindre och att hennes man var lite mer uppmärksam på henne än på tv:n. Men på det stora hela är hon ganska nöjd med sitt liv.

Drastisk förändring

För nöjes skull skriver hon en blogg om sömnad, spets och pärlor som blir väldigt populär. En dag blir Jo övertalad att spela på lotto och vinner 18 miljoner euro. I ett svep förändras hela hennes liv. Vad ska hon göra med pengarna? Och hur kommer alla i hennes närhet att reagera på den plötsliga förmögenheten? Vill Jo verkligen ha den förändring som pengarna för med sig in i hennes liv?

Allt jag önskar mig handlar om hur snabbt livet kan förändras på ett till en början lyckligt sätt. Men allt som börjar lyckligt måste tyvärr inte sluta lyckligt.

Ät mig

Av: Desarthe, Agnès Tipsat av: Elenor Lindberg

Myriam öppnar restaurang i Paris i denna historia som skildrar både livets mörka och dess ljusa sidor.

Igelkottens elegans

Av: Barbery, Muriel Tipsat av: Elenor Lindberg

En bok att bli lycklig av. Tre osannolika personer med mycket gemensamt möts i ett parisiskt bostadshus.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 9 november 2013