Allan Zongo - killen från rymden

Max är en ganska vanlig kille med ett väldigt ovanligt problem: det bor en alien i hans rum.

Max och pappa bor ute på landet långt ifrån andra människor. En dag kraschar en alien med sitt rymdskepp utanför deras hus. Pappa skyndar sig att dra in rymdskeppet i ladan för att kunna laga det. Det är viktigt att de håller det här hemligt, säger han, annars kommer forskare från hela välden att vilja undersöka killen från rymden.

Ingen smart alien

Max har lite svårt att säga alien, så varelsen får heta Allan. Han måste bo i Max rum, och det är verkligen inte kul. "Finns det intelligent liv i rymden?", brukar man fråga. På det svarar Max: "Glöm det! Allan är en jobbig kille och inte särskilt smart."

En sak är i alla fall kul med Allan - han kan förvandla sig så att han ser ut precis som någon annan. Det har varit lite struligt för Max i skolan och hans fröken vill komma hem till honom och prata med pappa.

Nu får Max en lysande idé. Han ser till att pappa är ute i ladan när fröken kommer och låter istället Allan förvandla sig. Visst ser han ut precis som Max pappa, problemet är bara att han inte säger lika vuxna och smarta saker.

Det här är en lättläst och rolig bok för dig mellan 9 och 12 år. Det finns två böcker till om Allan och Max; Allan Zongo flyger i luften och Allan Zongo på fyra ben heter de.

Hjärnsläpp

Av: Jaensson, Håkan Tipsat av: Anna Croné

Tänk dig att du och din pappa byter hjärnor med varandra. Du får pappas hjärna, han din. Det är vad som händer i Hjärnsläpp. Låter det tokigt? Det är det!