Aldrig backa

När Ivan skickar ett elakt meddelande till sin vän Lydia får klassens tjejer nog. Om inte de vuxna gör något måste de själva ta itu med problemet.

Lydia och Ivan tycker om varandra. De är inte ihop, men det är något speciellt mellan dem och klasskompisarna vet det. Det är stökigt i klassen. Killarna är betydligt fler än tjejerna och ingen lyssnar på den nya läraren.

Sårad av en vän

Efter ett bråk på fotbollsplanen övertalar de tuffaste killarna i klassen Ivan att skicka ett elakt meddelande till Lydia. Ivan vill egentligen inte, han vill bara att de andra killarna ska sluta tjata. Visst förstår Lydia att det inte var Ivans idé, men det gör lika ont ändå.

Meddelandet till Lydia gör att tjejerna till sist får nog. Det kan inte fortsätta så här. Varför ska killarna alltid få som de vill? Varför är det ingen vuxen som säger ifrån när killarna skriker och bråkar och stör?

Om de vuxna inte tänker göra något får tjejerna själva ta itu med problemet och de tänker inte backa.

Ny serie om klass 5A

Aldrig backa är första boken om klass 5A. Det är en snabbläst och spännande bok om vänskap, kärlek, orättvisor och att stå upp för det du tror på.

Läs också

 1. Hugo och kepskampen

  Av: Lindström, Christina Tipsat av: Annika Edlund

  Ska Hugo välja Simon som gillar poesi, eller ska han satsa på att få vara med de coola killarna? Läs en rolig berättelse om det svåra med att bara vara sig själv.

 1. Hajpen

  Av: Askling, Emma
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2021
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: Bok