Alaska

Efter ett hemskt sommarlov börjar höstterminen riktigt uselt för Parker. Hon lägger skulden på Sven, som drömt om att få en bra start med den nya klassen. Istället blir det tvärtom.

Av: Woltz, Anna
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2020
Låna

Det är första dagen i sjuan efter en fruktansvärd sommar. Parker har varit tvungen att lämna ifrån sig sin älskade hund Alaska, och hennes föräldrars butik har blivit rånad. När första skoldagen är slut har Parker dessutom blivit utskrattad av sina nya klasskompisar och det är Svens fel.

Drömmar och ilska

Sven vill inget hellre än att vara normal. Han drömde om att göra något coolt första skoldagen. Att bli ihågkommen för något annat än sin sjukdom. Det blir helt omöjligt när han får ett epileptiskt anfall inför hela klassen.

För Parker spelar inte Svens epilepsi någon roll. Hon är fortfarande lika arg på honom. Värst av allt, Svens nya assistanshund, den där jobbiga hunden han egentligen inte ville ha, är Parkers älskade Alaska.

Alaska är en riktigt bra bok om vänskap och rädsla och om att tappa kontrollen.

Läs också

  1. Balladen om en bruten näsa

    Av: Svingen, Arne Tipsat av: Annika Edlund

    Bart och mamma bor i en sunkig etta. Hon vill att han ska boxas för att bli tuff. Själv älskar han operasång. I skolan är han luft för de flesta utom Ada. Hon hälsar på hemma till och med, men kan dessvärre inte hålla tyst om hur Bart har det. Snart vet alla.